Cukrář.cz

Reklama



Jogurtová terina s malinami a variací omáček

30.1.2004 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


10 porcí

Charakteristika:

Na řezu jogurtová hmota, uprostřed piškotu s čerstvou malinou sladěný s broskvovou a jahodovou omáčkou, rozdělený čokoládovou linkou. Chuť a vůně jogurtová spolu s chutí čerstvých malin, doplněná chutí broskvové omáčky.

Suroviny:

  120 g Žloutky
  120 g Cukr moučka
  250 g Lučina
  250 g Jogurt bílý
  400 g Šlehačka
  100 g Piškoty
    15 g Želatina
  250 g Mléko
    50 g Griotte
  250 g Čerstvé maliny
  100 g Šlehačka
    50 g Jahodová omáčka
    50 g Broskvová omáčka
    25 g Čokoláda na vaření
----------------------------------
2030 g Celkem
    30 g Výrobní ztráty
2000 g Váha hotového výrobku

Výrobní postup:

Formu vyložíme alobalem až přes okraj, aby bylo možné hmotu snadněji vyklopit. Nyní připravíme jogurtovou náplň. Žloutky s moučkovým cukrem  při stálém míchání nahřejeme a vyšleháme do husté pěny. Lučinu s bílým jogurtem rozmícháme do hladké konzistence a vmícháme ušlehané žloutky. Poté přidáme ušlehanou šlehačku. Nakonec rozpuštěnou vlažnou želatinu. Vmícháme opatrně, tak, aby se nám hmota nesrazila. Část hmoty nalijeme do připravené formy. Vyskládáme čerstvé maliny, které zakryjeme malou vrstvou hmoty. vyskládáme piškoty máčené v mléce s griotte. Piškoty zakryjeme  zbytkem hmoty a zarovnáme. necháme zatuhnout.


Dnes je neděle 9. srpna 2020
svátek slaví Roman, zítra Vavřinec

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.