Cukrář.cz

Reklama



Pekaři mají opět svého mistra

23.09.2003 | Autor: Mgr. Igor Macášek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Stává se tradicí, že mistrovské tituly se získávají nejen na poli profesním, ale i na poli sportovním. Poslední srpnový víkend, jako perlička na dortu vydařených prázdnin, se konal v Leštině u Zábřeha již druhý ročník Mistrovství pekařů a cukrářů ČR a SR na horských kolech. Den před stratem počasí ohrozilo svou silou a přineslo nad Leštinu bouři a vítr, celou noc pršelo, ale hodinu před startem si počasí rozmyslelo co se patří a začalo svítit slunce, které perfektně značenou trať vysušilo a borce rozehřálo. Na stejnou trať jako v loňském roce, ale v mnohem větším množství, se vydali borkyně a borci na souboj nejen s časem a spolubojovníky, ale často i sami se sebou. Táhlé výjezdy a dramatické sjezdy spolu s vynikající atmosférou byly hlavními znaky klání. Ač rozdíl mezi prvním a posledním byl více než2,5 hodiny, přesto ze sebe všichni vydali to poslední a do cíle dojížděli vyčerpáni nejen fyzicky, ale v nejednom případě i společensky, inu závod se konal na pohostinné Moravě. Že se jednalo o pravý závod a nejen společenskou událost nenechalo nikoho již po příjezdu na pochybách. Při prezentaci byly vydávány měřící čipy, které kontrolovaly průjezd závodníků cílem, komentátorem celého závodu by společně s Jirkou Chlebníčkem, jinak hlavním organizátorem závodů Jiří Baumruk, známý televizní komentátor. Všichni ihned po příjezdu do cíle znali svůj čas, umístění a odstup za nejlepšími. Ti do jezdí pravidelně ví, že takovýto servis není standardem ani na mnohem lépe finančně zabezpečených závodech. Pro všechny bylo silným zážitkem předávání cen. Závodu se zúčastňují, jako jednoho z mála v ČR, i handicapovaní závodníci, kteří mají vypsanou svou kategorii. Tentokrát bylo nejmenšímu handicapovanému borci, Robinovi Kusému z Liptovského Mikuláše, 9 let. Absolvoval celou 30 kilometrovou trať a dokonce skončil ve středu startovního pole. Za tento heroický výkon sklidil nejen bouřlivé ovace, ale Mistr ČR a SR pekařů a cukrářů pro rok 2003 Ing. Milan Rusina z Pekárně a cukrárně Rusina spol. s r.o. Dolní Kubín ¨se vzdal hlavní výhry v jeho prospěch. Sluší se uvést i čas, ve kterém vítěz trať zdolal 01.17.24 hod, Mistryní ČR a SR pro rok 2003 se stala Janka Rusinová z Pekárně a cukrárně Rusina spol. s r.o. Dolní Kubín s časem 01.44.42 hod a nejlepším týmem Jizerské pekárny 1 s celkovým časem 04.12.20.


Přes účast, která předčila očekávání a spokojenost všech zúčastněných si neodpustím malou výtku na práci našeho profesního svazu. Zatímco slovenský svaz zdarma třikrát uveřejnil inzerát a závody a dokonce daroval 15 000,- Kč na výhry, náš svaz si nechal inzerát zaplatit, na semináři v Českých Budějovicích nedovolil vystoupit s pozvánkou na závody u pultu a o jakékoliv finanční výpomoci nemůže být ani řeč. Nabízí se otázka proč není svaz a jeho vedení schopno využít takovýchto příležitostí ke zvýšení své prestiže a vlivu.
 Na závěr se sluší, kromě gratulace pro vítěze a všechny zúčastněné poděkovat panu Jirkovi Chlebníčkovi z Pekárny Leština za dokonalou organizaci, přátelské přijetí a vynikající atmosféru, která po celý víkend v Leštině panovala.

     Tož Juro děkujeme a za rok u Tebe zase na viděnou.


       Mgr. Igor Macášek
       Omega CZ spol. s r.o.

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.