Cukrář.cz

Reklama



Carpigiani s novým program pro zmrzlináře -1/2

01.06.2020 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Podle počtu otočených stránek letošního kalendáře by měla být zmrzlinová sezóna v plném proudu. Ale každodenní pohled na oblohu a venkovní teploměr nám dává okázale na vědomí, že tomu tak není.
Lidová pranostika praví, že studený máj, v stodole ráj. Škoda, že nejsme zemědělci, ale zmrzlináři, a tak nám nezbývá nic jiného než být v očekávání příznivějšího obratu pro již blížící se nástup letního období. Kdo je však v plné zbroji, tak jsou ti, kteří jsou předvojem zmrzlinářského řemesla, tedy zhotovitelé a prodejci zmrzlinářské techniky a pomůcek, kteří podle signálů zmrzlinových konzumentů z minulé sezóny a průzkumů v klidovém období loňského podzimu a zimy připravili inovaci chladivých pochoutek pro letošní rok.
Ten kdo udává v tomto směru světový takt inovačních novinek je výrobce zmrzlinových strojů Carpigiani, zastoupený v Česku a Slovensku společností Eiskon s.r.o.

Progresivní novinkou chladivé pochutiny vyznačující se chuťovou opojností a kompenzací slunečního žáru v provedení společnosti Carpigiani je souhrn inovativních prvků určených pro nadcházející sezónu. Jsou jimi:

ZMRZLINA DO KELÍMKU - ZPŮSOB DEKORACE TOČENÉ ZMRZLINY - ZMRZLINOVÉ NÁSTAVCE

Způsob transportu nejatraktivnější ledové pochutiny nejteplejšího období roku v kopečkovém provedení v kelímku, má sice již dřívější datum svého zrodu, kdy byl brán jako něco co je součástí podávání zmrzliny, kterému nebyla věnována až tak zvýšená pozornost. Ale právě v letošním roce prokázal  nově inovovaný přenosný kelímek svoji praktičnost díky, na místě by bylo lepší slovo bohužel, koronové pandemii, kdy tento způsob zmrzlinového nákupu a konzumace splňoval požadované hygienické požadavky a provedení jeho konzumace. Prubířským kamenem je ovšem teplota zmrzlinového produktu mající limit -18 °C, které jsou požadovány coby konzervační teplota zmrzliny. To tedy v případě, že by se lámal chléb hygienického požadavku v prostoru prodeje. Zde spolu avšak začnou zápasit dva pojmy. Zmíněná teplota na straně jedné, a na druhé  použitelnost produktu v podobě lahodnosti jeho konzumace, bez toho, že by dotyčný musel zmrzlinový kopeček tzv. "nakusovat hodně z vysoka
".
Tento problém pojímá průmyslový způsob výroby tak, že  provede úpravu cukru obsaženého ve zmrzlině nebo navýšením nášlehové metody, tedy dodáním většího objemu vzduchu ve zmrzlině.
Carpigiani přišlo s upravenou technologií výroby prostřednictvím  programu, který umožňuje zachování stejné receptury výrobku vyznačující se systémem italského gelata se zvýšeným obsahem vzduchu, coby nemrznoucí složky, aby zmrzlina při mínusové hodnotě 18 °C  se mohla s lehkostí nabírat a v souladu s chuťovým požitkem i konzumovat
.
V současné době jsou nově produkované zmrzlinové stroje Carpigiani vybaveny programem nazvaným  "GELATO CRYSTAL", který umožňuje produkci zmrzliny uvedeným způsobem. Kromě toho lze dokoupit jako součást výbavy stroje určitý typ dveří plnící funkci vstupního prostoru, jenž umožňuje manuální plnění plnění zmrzliny do kelímků.



bližší dotazy na www.eiskon.cz

- pokračování -
 


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.