Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2020 - Zmrzliny v provedení CARPIGIANI / - 2.

01.03.2020 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Zmrzlina mívá mnoho vizážových podob, kdy ji  konzument zprvu vidí v úložném prostoru vitrín v kulatých či rovných vaničkách.
Je to na něco na způsob vidění špičky ledovce, jehož absolutní  většina je skryta pod vodou. Nejinak je tomu i zmrzliny, která je ze zákazníkova pohledu viděna pouze svým povrchem a tak zmíněné ustálené sousloví o ledovci je i  obdobný případ zmrzliny.
Ta se představí v plné kráse i chuti, při její prodejní podobě v kopečkovém  tvaru, vertikální spirále, ve tvaru špaget nebo i v květinovém provedení, a na mnoho dalších způsobů.
Na 41. ročníku SIGEPU se společnost Carpigiani předvedla možnosti
zajímavé dekorace, která poutala zrak i chuť návštěvníků.

Jednalo se o papírové košíčky se zmrzlinou s popcornovým dekórem, kdy tato "křupavina", dělající občas zlou krev v hledištích některých multikinkin, byla připravována přímo v místě tvorby zmrzliny a před vydrážnými chuťovými orgány dychtících zájemců byla jak zhotovována tak i servírována.
Další ozdobou, kterou společnost Carpigiani prezentovala v nekonečné podobě vizážových možnosti podávání zmrzliny, byl perleťový dekor v závoji cukrové vaty.

 

V rozlehlém prostoru jedné z veletržníc hal měl rozbitý prezentační stan i výrobce zmrzlinových strojů Carpigiani. Pozornost se soustředila na zmrzlinový stroj 191/P. Tento nový strojní produkt se vyznačuje nášlehem až 80 procent s výrobní možností monoporcí v podobě okrasného dekoru. Jeho hodinová produkce je úctyhodná, neboť zvládne v hodině připravit 350 sedmesátipěti gramových porcí.

Veškerý pokrok digitálního vývoje je zastoupen v interaktivním displeji, který výrobce ovládá prostřednictvím řídícího panelu.
Jeho, řekněme strojní hardware, tvoří celokovová míchadla a čerpadla umístěná v horních vanách, jejichž úkolem je zajistit rozmíchání zmrzlinové směsi do stavu absolutní dokonalosti.
Rovněž je postaráno o nový koncept dekoru, spočívajícího ve speciálně upravené výtoční růžici, jež umožní zhotovit poutavý vizážový efekt vytočené zmrzliny. Stodevadesátjednička je vybavena novým systémem chlazení a konzervačním cyklovačem, který spouští v naprogramovaném cyklu i noční režim. Samozřejmostí výbavy je rovněž počítadlo zmrzlinových porcí. Výrobník je rovněž vybaven čistícím cyklem, jehož starostí je očista výrobních útrob s ohřevem, což v překladu do větší srozumitelnosti znamená, že stroj se vyznačuje schopností rozpustit zmrzlou směs ve válcích.
Aby směs nepřekročila kontrolní čárku objemové hodnoty, se stará digitální čidlo, které při dosažení hladiny normové hladiny vydá signál pro korekci dalšího chodu výrobního cyklu. A dnes již k důležité  nezbytností patří i digitální systém ostražitosti TOAREMA READY, který bdí nad správným chodem celého výrobního procesu, a v případě jakéhokoliv náznaku zádrhelu vyhlásí okamžitý alarm. K elektronické výbavě tohoto typu značky Carpigiani náleží okamžitá identifikace závady a přes internetovou síť přímé spojení se servisním centrálou Carpigiani s možností odstranění závady.

V centrálním výstavním středisku společnosti Carpigiani se rovněž nacházeli zástupci brněnské distribuční společnosti Eiskon , dovozce zmrzlinových výrobníků značky Capigiani pro Česko a Slovensko, mající ve svém prodejním portfoliu kromě již zmiňované italské techniky i  chladící a mrazicí vitríny, pasterizátory, vařiče krémů, šokové mrazáky, mobilní zmrzlinové prodejny, cukrářské pece a mnohé další prvky gastrotechniky, vybavení a doplňků.
Eiscon sídlí v nově zbudovaném prostoru průmyslového areálu v Brně - Řečkovicích, a po létech prostorového živoření v místě bývalého působiště, mohl tento prodejní albatros roztáhnout křídla svých záměrů do plné šíře. To se v praktickém reálu projevilo v podobě rozměrných skladů, servisních prostor, výukového střediska, administrativního zázemí, a naplno se tak mohly dostat ke slovu zamýšlené projekty obchodního, osvětového a výzkumového zaměření. Realizovaly se různé odborné přednášky a vrcholem vstupního roku Eiskonu na novém působišti bylo uspořádání moravského kola zmrzlinářského klání ve světové soutěži  GELATO FESTIVAL CHALLENGE  pořádané společností CARPIGIANI s vyústěním do evropského vrcholu v Boloni a světového finále v Rimini.
To je současnost firmy Eiskon a budoucnost má vytýčený směr ve zřizovánín dalších středisek se zaměřením na svůj obchodní program.

Brioche s mozarelovou zmrzlinou     Rohlíček s krémovou zmrzlinou   
                                                  Suroviny                                                                                                                              
vanilkový mix 5 000 g                                     mozarelový mix 5 000 g      
mozarelový mix 5 000 g                                  rohlíčkové korpusy
brioškové korpusy                                           bílá čokoláda
                                                                       růžová potravinářská barva
                                                                       červená květinová dekorace

Výrobní postup                                            Výrobní postup
rozřízneme briošový korpus                            rozpuštěnou bílou čokoládu
a naneseme zmrzlinovou porci                        dekorovanou potravinářskou barvou
malými kleštěmi rovnoměrně na                      naneseme na vrchní část uříznuté briočky,
spodní plochu briošky
                                     provedeme jemný dekor bílou čokoládou a

                                                                      na spodní části briošky naneseme
                                                                      dekoračním zdobítkem připravenou
                                                                      krémovou zmrzlinu

 


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.