Cukrář.cz

Reklama



Výsledky a propozice Martin Braun Cup 2001-2002

13.11.2002 | Autor: AKC ČR | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

  VÝSLEDKY

Kategorie 1: junioři

1.místo: SÝKOROVÁ MARTINA, IHC PRAHA
2.místo: HLADÍKOVÁ KATEŘINA, U KRBU 521, PRAHA 10
3.místo: KRAJČOVÁ VERONIKA, SOU KROMĚŘÍŽ, NA LINDOVCE 1463
4.místo: STRÁNSKÁ VENDULA SOU POTRAVINÁŘSKÉ, U JATEK 8, JESENÍK
5.místo: KRŠKOVÁ JIŘINA SOŠ OBCHODU A SLUŽEB, SIROTČÍ 4, TŘEBÍČ

Kategorie 2: senioři

1.místo: DUŠEK JIŘÍ, CORINTHIA TOWERS, PRAHA
2.místo: SKÁLA LUKÁŠ, IHC PRAHA
3.místo: KAŠPAROVÁ JANA, HOTEL DIANA, ČERVENOHORSKÉ SEDLO
4.místo: KOBLÍŽEK MARTIN IHC PRAHA

  PROPOZICE A POKYNY

Podmínky účasti
Vyplnění přihlášky a odevzdání písemné práce s fotografiemi výrobků do 13.září 2002.

Písemná práce kategorie Junior
Kalkulace s technologickými postupy a barevnými fotografiemi (min.formát 9x13cm)
A) tří druhů studených jednoporcových restauračních moučníků
B) slavnostní porcovatelný dort
   bez omezení tvaru
   minimální počet porcí 12
   hmotnost jedné porce max.150g

Další podmínkou účasti je použití při každém úkolu nejméně tří druhů surovin firmy Martin Braun KG, které v ČR nabízí firma Fiala.

Písemná práce kategorie Senior
Kalkulace s technologickými postupy a barevnými fotografiemi (min.formát 9x13cm)
A) dezertní mísy pro 6 osob
B) tří druhů studených jednoporcových restauračních moučníků nebo slavnostního výrobku do hmotnosti 2000 gramů.

Další podmínkou účasti je použití při každém úkolu nejméně tří druhů surovin firmy Martin Braun KG, které v ČR nabízí firma Fiala.

Přihlášky a informace + kontakt
Přihlášku, vloženou do malé zalepené obálky a písemnou práci s fotografiemi výrobků = to vše vložené do velké obálky, označené POUZE PSEUDONYMEM, zasílejte na adresu organizátora soutěže AKC ČR, Ludmila Šťastná, Počernická 168, 100 99 Praha 10. Tamtéž můžete získat potřebné informace na telefonním a faxovém čísle 02 – 67 207 356 nebo na internetových stránkách AKC ČR www.akc.cz. Informace a přihlášky můžete také získat u firmy Fiala, Vrchlického 5, Praha 5 nebo Mlýnská 15, Brno, tel.02/ 5721 4408.

Písemné práce soutěžících budou anonymně vyhodnoceny odbornou porotou. Rozhodnutí bude všem soutěžícím sděleno nejpozději do 4.10.2002 a vybraným finalistům a náhradníkům bude zasláno pozvání k soutěži ve finálovém kole a další informace.

Finále
ŠSoutěž vybraných finalistů bude probíhat v první polovině listopadu 2002 na
veletrhu hotelového průmyslu HORECA 2002 ve Veletržním paláci v Praze. Soutěž bude probíhat ve dvou kategoriích.

Kategorie 1.: junioři
Tato kategorie je otevřena pro všechny, kdo se učí nebo úspěšně absolvovali učební obor cukrář/cukrářka nebo odbornou gastronomickou školu a nepřekročí věkovou hranici 21 let v roce 2002.

Kategorie 2: dospělí
Tato kategorie je otevřena pro všechny, kdo úspěšně absolvovali učební obor cukrář/cukrářka nebo odbornou gastronomickou školu.

Ostatní podmínky jsou pro obě kategorie stejné.

V této části soutěže musí soutěžící plnit zadané úkoly bez cizí pomoci v časovém limitu a hotové výrobky předkládat odborným porotám.

Časový limit

Kategorie junior:
Úkol A: 4 hod.
Úkol B: 2 hod.
  Kategorie senior:
Úkol A: 4 hod.
Úkol B: 4 hod.

Kromě výrobku soutěžící předkládá porotě číslo 2 malý degustační vzorek k ohodnocení. Finále se koná před veřejností. Suroviny firmy Martin Braun KG, uvedené v kalkulacích, budou mít soutěžící k dispozici zdarma. Ostatní suroviny si doveze soutěžící předem neupravené s některými mezinárodně uznávanými výjimkami (upečené korpusy). Prezentace soutěžních výrobků je na vlastním nádobí (mísy, zrcadla apod.).
Oceňování prací proběhne podle mezinárodních bodovacích kritérií porotou sestavenou ze členů AKC ČR, dalších cukrářských odborníků a zástupce firmy Martin Braun KG z Hannoveru.

Hodnoceno bude
 
Porota č.1: technická porota
1. Mise en place, přiměřenost na počet porcí
2. Dodržování základních cukrářských postupů
3. Moderní pracovní postupy, úprava výrobků
4. Celkový dojem
5. Správně vypracované kalkulace odpovídající soutěžním výrobkům
6. Použití pěti druhů zadaných surovin
7. Dodržení časového limitu

Porota č.2: degustační porota
1. Prezentace, kreativita, novátorství
2. Degustace (probíhající anonymně, odděleně)
Bodové hodnocení této poroty se počítá dvojnásobně.

Součástí hodnocení nebudou předem připravené dekorace.
Rozhodnutí odborné poroty je konečné.

Vyhlášení výsledků
Bodové hodnocení obou porot bude sečteno nezávislou sčítací komisí a stanoveno pořadí finalistů. Na slavnostním závěrečném večeru budou pro vítěze v jednotlivých kategoriích předány tyto ceny.

Kategorie 1: junioři

1.místo: Velký putovní pohár Martin Braun Cup
Replika tohoto poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 6 000,- Kč
2.místo: Replika poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 4 000,- Kč
3.místo: Replika poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 2 000,- Kč

Kategorie 2: senioři

1.místo: Velký putovní pohár Martin Braun Cup
Replika tohoto poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 15 000,- Kč
2.místo: Replika poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 10 000,- Kč
3.místo: Replika poháru s titulem Cukrář roku
Diplom
Finanční odměna 5 000,- Kč

Vítězové i finalisté obdrží ještě další ceny od sponzorů.
Ostatní účastníci finále obdrží v abecedním pořadí diplom za účast a finanční částku 800,- Kč.

Hrazení nákladů
Z účasti v písemné části soutěže nevzniká žádný nárok na úhradu nákladů. Ubytování mimopražským účastníkům finále soutěže bude zajištěno a uhrazeno.

AKC ČR


Dnes je pátek 6. prosince 2019
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.