Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2017 - Ve svém veletržním rozměru i mimo něj

02.03.2017 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Město Rimini o počtu 130 tisíc obyvatel lze demograficky vřadit mezi naší Plzeň a Olomouc, není jen veletržním městem, ale skýtá i možnost prohlídky turistických atrakcí, kterými jsou památky etruské kultury, s kterými je možné se setkat v podobě Augustova oblouku, jehož stavba se datuje letopočtem 27 roků př.n.l. Obdobně lze hovořit o mostu Ponte de Tiberio ze stejného období. K chloubě riminské historie též náleží proslulý renesanční chrám Tepio Malastiano.
Na své si přijdou i příznivci typických italských trhů, které se konají každou středu a sobotu na náměstí Malasta a Cavour.
A to ještě není z nabídky, kterou tato část Itálie nabízí vše. Pouhých 27 km od centra města se nachází nejmenší republika na světě (pozor nezaměňovat s nejmenším státem, kterým je Vatikán) a to turistické San Marino mající asi 23 000 obyvatel a rozlohu 60 km. Památná historie tohoto státu tvořeného dominantou tří skalních věží, se nachází na hoře Monte Titano ležící v nadmořské výšce 750 m n.m. ze které je panoramatický výhled po širokém okolí jako z letadla.
Zimní návštěva Rimini za účelem poznatků na cukrářského veletrhu je taktéž vhodným odrazovým můstkem pro případný pobyt v letním období, kdy Rimini je proslulé svými písčitými plážemi o délce 20 km, nazývanými Sluneční Riviera, s pozvolným svažováním se do moře, kdy tento druh pobřeží je velmi vhodný pro pobyt návštěvníků s dětmi.
Pro poskytnutí ubytování je v Rimini připraveno více než 1400 hotelů!

Čokoládovničtí gurmáni se mohli seznámit s paletou kakaových produktů, bonbonů,  esteticky nápaditých bonboniérových krabic, čokoládových obalů, forem, strojů na lití čokolády, čokoládovými tunely a dalšími zařízeními k tvorbě této populární pochoutky.
Do střípkovitě přiblíženého veletržního výběru je nutné dále přiřadit potřeby pro potravinářskou hygienu, čisticí a dezinfekční prostředky, bioprodukty, klimatizační zařízení, počítače, kontrolní systémy, registrační pokladny a vůbec vše, co s cukrářským, respektive restauračním oborem ve vyspělém světě souvisí.

Své zastoupení měl i primární produkt na výrobu čokolády, kakao. V bohatovém osvětovém programu byla návštěvníkům riminského veletrhu předvedena v působivém aranžmá ukázka původu kakaa, možnosti jeho zpracování a výsledný čokoládový efekt v rozličném provedení.

Color EX
Tento stroj o kapacitě 12 kg a hodinovém výkonu 55 kg je nejrychlejší „tempírkou“ v řadě těchto zařízení firmy SELMI, která zvládne temperaci 12 kg čokolády ve 12 minutách.
Temperovací zařízení je vybaveno automatickým systémem pro kontrolu cirkulace čokolády.
Novinkou tohoto zařízení je odnímatelné šroubové čerpadlo.

  

  

  

  

 

  

  

  

Soutěž v provedení špičkových italských tvůrců čokoládové modeláže  byla na 38. ročníku cukrářského veletrhu dalším vkladem do širokého banku mnohočetnosti soutěžních interpretů. Letošní SIGEP byl nejenom tradičně výstavní, ale i posílil na soutěžním poli, jehož  stránka kvantity, jdoucí ruku s rukou ve šlépěji kvality mívá každým rokem zvyšující se úroveň.
Soutěž čokoládových výrobků připravila italská Čokoládová akademie.

 


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.