Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016/ - 3.

18.03.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Již jsem psal dříve o tom, že Moravský pohár se dostával do stereotypní pozice.
A loňského roku byla pozměněna zadávací pravidla, kdy se tato soutěž začala hodnotit ve třech disciplínách, kterými byly Dekorační výrobek - Slavnostní dort - Dezert. Zamýšlený záměr se ukázal jako produktivní a pro letošní rok přibyla ještě navíc Prezentace a Písemná příprava. A právě tento soubor rozšířeného hodnotícího náhledu umožňuje "proťukání" každého jednotlivce od a do zet. To ze strany jedné. A z té druhé to přináší pro soutěžící možnost se projevit nejenom v plném rozsahu, ale  rozšířené spektrum hodnotících kritérií může dotyčnému pomoci v tom případě, že se mu v jedné displíně nezadaří, tak má možnost dorovnat tento propad v jiné části hodnocení. Lze tak předpokládat, že hodnotící legislativě bylo učiněno zadost, a že objektivita se posunula alespoň o jednu další příčku nahoru.

Michaela Schneiderová z SŠGHL Bzenec byla tou třetí do party, která vystoupila na Moravském poháru ve Bzenci roku 2016 na stupně vítězů. Svůj největší bodový zisk  nasbírala v Prezentaci a písemné přípravě. U Michaely stály při tvorbě sudičky, z nichž ta zlá jí shodila pracně vytvořenou kompozici až se jí tajit dech nad dílem zkázy. Ta hodná sudička jí pomohla dát opět vše do pořádku až do té míry, že se jí podařilo obsadit třetí místo.

14. ročník Moravského poháru je za námi a lze říci: Na souvrati obrať! A my se za rok vrátíme zpět do místa, kde byl pohár poprvé zorganizován, tedy do Brna. Letošní reportáž byla z mé strany poměrně ořezaná, protože jsem byl zaneprázdněn jinými povinnostmi. Přesto jsem na žádost pořadatele soutěže do Bzence z Brna doslovně na otočku přijel, ale sám se za to na sebe zlobím. Striktní soudruž..., tedy dnes již paní učitelka v důležité funkci, mně nehodlala umožnit pohled do zákulisí soutěže, tak potřebný a všude běžný pro přiblížení detailního zákulisí.
Ale chápu, protože funkce nebo uniforma dokáží s člověkem udělat zázraky. Třeba to bude v dalším ročníku MORAVSKÉHO cukrářského POHÁRU lepší.
Takže jsem nic neviděl, neslyšel, ale telefonické spojení s předsedkyní soutěže Eliškou Dernerovou mně umožnilo alespoň přiblížení určitého konkrétna, které tímto vyslovuji své poděkování.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.