Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ cukrářský POHÁR – 13. ročník / -5.

22.04.2015 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Skončila cukrářská soutěž Moravský pohár tvořená třemi moravskými oblastmi  jižní Moravou, prezentovanou Brnem, Slováckem a vinařským Bzencem a  Hanou s jejím unescovým půvabem Kroměříží. Tradice ve věku 13 roků, v níž si jednotlivá města v duchu přátelském a družném podávají ruku ve stisku spolupráce. Nejinak tomu bylo i letos, ale jak soutěž završila svůj zenit, bylo nabíledni, že po staru se žít nedá a původní stavba cukrářského klání již sama volala po zbrusu nové fasádě.
Jak naznačil už prvý premiérový krok tohoto renovačního zásahu, tak vše nasvědčuje tomu, že exteriérová ozdobná vrstva spočívající na předešlém dobrém podkladě, bude přídavnou hodnotou s možností vysokého zúročení.
Pojďme nyní nahlédnout do záhybů organizační sakristie, která byla nosným mostem k úspěšné prezentaci pro veřejnost.
Úvod patřil folklornímu hanáckému kroužku, který navodil pěknou předehru soutěžní přehlídce Moravský pohár.

  
            Ředitel soutěže i ředitel školy SŠHS Kroměříž Petr Hajný
            Zástupkyně školy pro odbornou výuku Eva Kočířová

                Hodnotící porota  Eliška Dernerová, Brno – předsedkyně
           Pavlína Permedlová, Brno - Alena Pechlátová, Horky nad Jizerou

Dle slov předsedkyně komise rozhodovala tentokrát chuť a příslovečnou roli jazýčku na váhách sehrály pro tentokrát dezerty. Dortová tvorba bývá na této soutěži ve své standardní kvalitě, ale dezerty byly kolem osudí, z kterého se vytahovala šťastná čísla určující konečné pořadí. Jak již bylo v předchozích vstupech této pětidílné reportáže oznámeno, výrazným podílem na renovaci soutěže mělo včlenění dalších hodnotících kategorií, které umožnily vyniknout dalším cukrářským tvůrkyním, které nebývaly v předchozích ročnících  jednotné ve svých výkonech.
Uváděný bodový zisk, který byl ve výsledcích prvních třech nejlepších připojován, byl čerpán z maximální možné hodnoty v podobě 100 bodů.

Jako poslední soutěžní snímek předkládáme práci Anety Solničkové z SŠPOS Brno, které skončila ve zlatém pásmu a na celkovém 4. místě.

13. ročník MORAVSKÉHO cukrářského POHÁRU je již minulostí. Dodejme, že dobrou minulostí, za kterou se určitě ještě rádi ohlédneme. Že vše má svůj vývoj, nás přesvědčila právě ona, v tomto případě, šťastná třinácka pořádaná v Kroměříži, díky inovačním pravidlům, která budou povzbuzením do další soutěžní práce a motivací pro všechny zúčastněné. Další ročník se uskuteční podle rotačních pravidel ve slováckém Bzenci. Už nyní můžeme prohlásit, že se bude určitě na co těšit.

                                                    - konec -


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.