Cukrář.cz

Reklama



Jablka v županu

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


INGREDIENCE
menší jablka výrazné chuti
listové těsto
zavařenina
vejce
oříšky
cukr s vanilkou

POSTUP PŘÍPRAVY
Menší jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřinec, který vyplníme zavařeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z těsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na čtverce a do každého položíme jablko. Cípy křížem dobře spojíme, aby se při pečení nerozevřely a potřeme vejcem. Můžeme ještě posypat rozstrouhanými oříšky. Nejdřív pečeme v teplejší troubě, potom dopékáme v mírnější, aby se jablka dobře propekla a nezůstala tvrdá Hned po upečení posypeme moučkovým cukrem s vanilkou. K úpravě jsou vhodná jablka výrazné, mírně nakyslé chuti


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.