Cukrář.cz

Reklama



Kremrole

15.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
400 g listového těsta
1 vejce (na potření)
3 bílky
75 g krystalového cukru
60 ml vody
75 g moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY
Z vyváleného těsta vyřízneme rádýlkem asi 3 cm široké proužky, které natáčíme na kónusové formičky tak, aby se okraje proužků trochu překrývaly. Začínáme na užším konci a otáčíme směrem k sobě. Konec těsta přitiskneme na formičku a tímto koncem položíme také na plech, aby se trubičky při pečení nerozvinuly. Pečeme při 160-180 °C 5-10 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krystalový cukr dáme svařit s vodou na bublinu. Do ušlehaného sněhu lijeme tenkým praménkem svařený cukr a pilně šleháme. Naposledy zamícháme prosetý moučkový cukr a drobné čerstvé nebo kandované ovoce. Vychladlé trubičky z těsta naplníme krémem.

Dnes je středa 22. listopadu 2017
svátek slaví Cecílie, zítra Klement

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.