Cukrář.cz

Reklama



Větrníky s kávovou šlehačkou

15.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
5 lžic másla
špetku soli
150 g polohrubé mouky
4 vejce
1 lžíci solamylu
370 ml višňového kompotu
2 lžičky rozpustné kávy
300 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
1 lžičku moučkového cukru
1 lžičku kakaového prášku
pergamenový papír

POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnce dáme 1/4 litru vody, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje ode dna nádoby. Odstavíme, vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a pak do těsta zahněteme zbývající vejce. Plech vyložíme pergamenovým papírem a dáme na něj 8 kopečků těsta. V předehřáté troubě pečeme (200 °C) asi 35 minut. Ihned po vyndání je vodorovně prořízneme a necháme vychladnout. Solamyl rozmícháme dohladka se 2 lžícemi višňově šťávy. Kompot dáme vařit, vmícháme solamyl, necháme přejít varem, odstavíme a dáme vychladnout. Kaši rozdělíme na spodní část větrníků.
Instantní kávu rozpustíme ve lžičce vody. Z kávy, smetany a cukru ušleháme tuhou šlehačku. Naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou hubicí a nastříkáme na višňový krém. Přiklopíme vrchní částí a větrníky poprášíme moučkovým cukrem a kakaem.


Dnes je pondělí 28. září 2020
svátek slaví Václav, zítra Michal

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.