Cukrář.cz

Reklama



Likérová špička

13.1.2014 | Autor: ENZYMA | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Doporučená receptura na Likérovou špičku (100 ks)

Suroviny Množství (g) Korpus:
Sandra BUFFY Komplet 500
Voda pitná 275
Tmavý krém:
KARINA Kakao Mix 1000
Voda pitná 450
Enzyma Filling 1250
Světlá náplň:
KARINA Milk Mix 500
Voda pitná 500
Rumové aroma – dle chuti
-
Dohotovení:
Tuková poleva Spezial Dunkel (tmavá poleva) 1200
Olej jedlý 300

Doporučený technologický postup Likérové špičky:

Korpus:
Sandru BUFFY Komplet smícháme s vodou. Necháme 5 minut odležet.
Poté šleháme při nejvyšší rychlosti po dobu 2 - 3 minut do hladké konzistence.
Hmotu stříkáme na pečící papír.
Pečení: při 190 °C po dobu 12 minut (dle typu pece).
Tmavý krém: smícháme vodu se směsí a poté postupně vmícháme
do vyšlehaného tuku.
Světlý krém: všechny suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet.
Potom šleháme při nejvyšší rychlosti do získání požadované konzistence.
Dohotovení: na připravené buflery se nastříká pomocí zvlášť upravené duté
trubičky Tmavý krém do tvaru špičky, přičemž vznikne dole ve středu uzavřená
dutina, která se vyplní tekutým Světlým krémem a uzavře nastříknutím Tmavého
krému. Po zatuhnutí se povrch potáhne Tukovou polevou Spezial Dunkel
(tmavou polevou) - ředěnou.

Doporučená receptura na Pařížskou šlehačku:

Suroviny Množství (g)

KARINA Kakao Mix 1000
Voda pitná do KARINY 615
MELLA WHIP (s 20 % vody) 900
Živočišná smetana 900
Sanett roztok (Sanett 115 g + Voda pitná 235 g) 350


Dnes je neděle 12. července 2020
svátek slaví Bořek, zítra Markéta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.