Cukrář.cz

Reklama



Mokka dort

14.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

INGREDIENCE
Korpus:
3 vejce
150 g cukru krupice
120 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
3 lžíce instantní kávy mokka
Krém:
25 g želatiny
2 dl silné mokka kávy
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce švestkových povidel
strouhaná čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme pečícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Studený korpus odřízneme, prokrojíme a potřeme povidly. Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávě pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehačku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natřeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort společně se strouhanou čokoládou.

Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.