Cukrář.cz

Reklama



Důlkové koláčky

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Křehké těsto: 300 g hladké mouky, 200 g tuku, 80 g práškového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, špetka strouhané vanilky
Náplň: rybízová marmeláda, barevný máček

POSTUP PŘÍPRAVY
Z těsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kuličky. Urovnáme je na plech a obrácenou vařečkou do nich uděláme důlky, do kterých špičkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubě vyhřáté na 200 °C je dobleda upečeme. Pečivo ihned sesuneme na podložku a po vychladnutí je nepatrně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme máčkem, nebo je necháme bez ozdoby a před podáváním je pocukrujeme.


Dnes je pátek 23. dubna 2021
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.