Cukrář.cz

Reklama



Perníkové řezy

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
1 lžička skořice s mletým hřebíčkem, badyánem a novým kořením
najemno nastrouhaná kůra z poloviny dobře omytého citronu
100 g medu
50 g moučkového cukru
1 vejce
tuk na plech
Náplň:
200 g povidel
rozinky předem propláchnuté a namočené v rumu smíchané s překrájenými fíky, datlemi a ořechy
proslazené ovoce
rum
med

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku s kypřicím práškem a kořením prosejeme na vál, přidáme citrónovou kůru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme těsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny těsta rozválíme plát a přendáme jej na tukem potřený plech. Povidla promícháme s nakrájeným ovocem, dochutíme rumem a medem. Naplní potřeme plát těsta a druhým plátem rozváleným z druhé poloviny těsta náplň pokryjeme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme. Ještě teplé krájíme na obdélníčky, po vychladnutí uložíme v chladu a necháme odležet.

Dnes je pátek 20. října 2017
svátek slaví Vendelín, zítra Brigita

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.