Cukrář.cz

Reklama



Velká sváteční bábovka

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Bábovka z tvarohu

INGREDIENCE
250 g měkkého tvarohu
250 g rostlinného tuku
250 g moučkového cukru
4 žloutky
250 g polohrubé mouky
sníh ze 4 bílků
1 celý prášek do pečiva a vanilkový cukru
tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání formy

POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh, tuk, cukr a žloutky dobře utřeme do pěny. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě ho s moukou vmícháváme do utřené hmoty. S poslední lžící mouky dáme i prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a zvolna pečeme nejméně 50 minut.

Dnes je neděle 9. srpna 2020
svátek slaví Roman, zítra Vavřinec

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.