Cukrář.cz

Reklama



Závin z křehkého těsta s bramborami

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g hladké mouky
50 g škrobové moučky
1/2 sáčku kypřicího prášku
150 g uvařených brambor
125 g tuku
50 g pískového cukru
1 vejce
asi 400 g vykrájených jablek
skořicový cukr
rozinky
mouka na vyválení
tuk na plech

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku se škrobovou moučkou a kypřícím práškem prosejeme na vál, doprostřed najemno nastrouháme brambory, přidáme změklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto Rozválíme je na obdélník a přeneseme na tukem potřený plech. Po délce těsta doprostřed poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem propláchnutými rozinkami a těsto přes jablka přehneme. Potřeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a upečme. Teplý závin pocukrujeme a nakrájíme.

Dnes je pátek 14. srpna 2020
svátek slaví Alan, zítra Hana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.