Cukrář.cz

Reklama



Mřížkový koláč

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


INGREDIENCE
30 dkg hladké mouky
10 dkg cukru
8 dkg tuku
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
3-4 lžíce mléka
1 sklenice kompotovaného ovoce (třešně, švestky, meruňky atd.)
Frutina (Ovocný puding od Dr. Oetkera)

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vále do ní rozdrobíme tuk. Přidáme cukr, vejce a mléko a vše důkladně prohněteme až nám vznikne vláčné těsto. Necháme ho chvíli odležet a uvaříme puding ze sáčku Frutina. Těsto rozdělíme na třetiny. Ze dvou třetin vyválíme placku, kterou vložíme do předem vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Poklademe ovocem a zalijeme pudinkem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme placku a rádýlkem nebo nožem nakrájíme na tenké proužky, které pak klademe do mřížek na koláč. Kraje přimáčkneme ke spodnímu těstu. Můžeme vykrajovat také různé jiné tvary a koláč tak pěkně ozdobit. Dáme péci do trouby cca na 30 minut, až nám koláč krásně zezlátne.

Dnes je neděle 9. srpna 2020
svátek slaví Roman, zítra Vavřinec

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.