Cukrář.cz

Reklama



Že by medovník takto?

09.03.2012 | Autor: Dana | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář. cz a podle něj jsem to udělala s těmito obměnami. Povedl se dokonale, chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu. Uhodil mě do oka název v originálu ryžik rusky se žito řekne рож a slovensky na pytlíku s moukou je dokonce nápis i v sloveštině - ražná múka a tak jsem to vyzkoušela a výsledek mě ohromil!
Jako náplň jsem udělala krém z moučné kaše s máslem, málo sladký, protože vůně i chuť karamelu je v plackách.

Je to tento recept :
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.

Těsto:

100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžička octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,
700g hladké mouky, změna a hlavně ta mouka je žitná

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném vychladnutí přidáme 700 g hladké mouky. Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.