Cukrář.cz

Reklama



Pivní štrůdl

12.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
jablka
300 g hladké mouky
1/2 kostky ztuženého tuku
16 lžic piva
6 lžic cukru
skořice
oříšky
hrozinky

POSTUP PŘÍPRAVY
Do 300 gramů hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a přidáme 16 polévkových lžic piva. Těsto zpracujeme zezačátku příborovým nožem, později rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodně nahřátý kastrůlek. Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se, takže proces nahřátí je velmi důležitý. Hotové těsto rozdělíme na polovinu a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oříšky, hrozinkami, cukrem a skořicí. S pomocí utěrky zavineme, položíme na plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než těsto začne růžovět.


Dnes je pondělí 13. července 2020
svátek slaví Markéta, zítra Karolína

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.