Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - FRIGOMAT a zmrzlinové vitríny v Rimini / - 8.

fiogf49gjkf0d

 

Těžko přesně určit zdali je riminský SIGEP více veletrhem cukrářským či zmrzlinářským. Ať tak či onak, je jisté, že kde je zmrzlina, tam jsou i nezbytně zmrzlinářské vitríny. Společnost FRIGOMAT  a potažmo i její české zastoupení CESK a.s., je v přímé paralele úzké spolupráce s italským výrobcem zmrzlinových vitrín společnosti ItalProget design.
A tento přední italský producent na veletrhu v Riminin předvedl škálu tohoto zmrzlinářského „nábytku“ v neobyčejném rozsahu, kdy bylo velkým překvapením, řekněme „revival“ klasických, ale opravdu klasických vitrín, které pamatují naše praprarodiče, pokud jsou stále naživu, ještě z dob první republiky.
Avšak vzato z druhé strany, je v každém případě snaha o modernizaci, byť i návratem do osvědčeného designu dob více než dříve minulých, určitě názorným znamením toho, že zmrzlina má ve spotřebitelském světě potravinářského konzumu velký význam, kterému se přizpůsobují přední světové firmy v objevování a realizaci stále nových trendů ke zvýšení zájmu a uspokování potřeb zákazníka.

 
 


Vitríny nejsou určeny pouze pro potřebu osvěžující chladivé a barevné pochoutky nýbrž jsou nezbytým účelovým a reklamním zařízením cukrářských výrobků ve spojení vždy potřebné obchodní zásady, - chladit a být viděn -.
Vidět znamená předložit zákaznickému zraku jejich obsah a navíc upoutat jeho smysly působivým designem. A vtom, jak známo, jsou italští průmysloví umělci opravdu velkými mistry.
Co vitrína, to jiný tvar, výraz a osobitá mluva působnosti. To je krédo ItalProget designu.
A za tím si i tato designářská společnost stojí a předkládá i v tomto předsevzetí zákaznickým masám riminského veletrhu, se speciálním zaměřením na zákazníka a jeho potřeby při výrobě kopečkové zmrzliny. Vitríny pak v tomto smyslu dostávají různorodý tvar s přihlédnutím k posledním vizážovým trendům, a vyznačují se buď statickou působností nebo otáčivým pohybem, aby mohla být krása výrobků předvedena v rotaci z úhlu pohledu 360 stupňů.

  
  
  

Zmrzlinové vitríny se vyznačují různými rozměry, výškou, odlišným zaoblením. To z vizážového pohledu. Z praktického je důležitá jejich schopnost udržet požadovanou teplotu.
Rovněž rozlišujeme statický či ventilační způsob chlazení. Dalším, a to velmi důležitým faktorem při výběru vitríny je způsob jejího otevírání, které je nutné pžizpůsobit rozměrům prostoru ve kterém se vitríny bude nacházet. Jak je patrno ze snímku, zmrzlinové  vitríny bývají vybaveny i clonou, pokud by do prodejny po určitou chvíli nakouklo slunce. Dnešní disign a celkové koncepce zhotovení se již dělá pro jednotlivé zákazníky přímo na míru.
Navštívíte-li společnost CESK a.s. Brno, tak naděje vámi vložené do této návštěvy budou zúročeny nabídkou a její realizací, kterou pro jednotlivého zákazníka má tato firma ve své bohaté nabídce.
Na riminském veletrhu byl rovněž přítomen ředitel zmíněné společnosti Michal Černý se svými spolupracovníky, který českým návštěvníkům letošního SIGEPU předváděl výkonné zařízení firmy FRIGOMAT (viz. foto), jehož prostřednictvím akciové společnosti CESK a.s. je vás připraven nejenom seznámit s jeho světovými přednostmi, ale zároveň i v praxi předvést, odborně poradit včetně návrhu s přihlédnutím ke specifiku vaší cukrárny.

 
 

I  takovéto vitríny byly v Rimini ke spatření. Jak byla zmínka v předchozí části reportáže, pamětníci si určitě vzpomenou na dobu, kdy jiné prostory na zmrzlinu neexistovaly. Samozřejmě, že dnešní doba se nachází v jiné konstrukční podobě, a takovýto druh vitríny ba asi nebyl tím pravým, co by zákazníka příliš lákalo, protože by v podstatě nic neviděl. Tedy tento způsob skladování zmrzliny najde své uplatnění především při pouličním prodeji.

 



Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.