Cukrář.cz

Reklama



Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila dort k výročí ČR

01.11.2011 | Autor: Zuzana Albechtová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Den vzniku samostatného státu  - 28. říjen je nejvýznamnějším státním svátkem naší republiky s dlouhou tradicí. Dort k této slavnostní příležitosti připravil jako již tradičně tým Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Zástupci největší profesní organizace u nás předali  po slavnostním zahájení večera ve Španělském sále 6ti patrového obra prezidentovi České republiky, panu Václavu Klausovi v doprovodu jeho choti, paní Livie Klausové. Prezidentský pár se poté zhostil i symbolického nakrojení dortu.

Dort o váze více než 80kg byl sestaven z šesti pater v barvách  České republiky,
ozdob z marcipánu -  80x  státní symbol, 41x státní vlajka, další  doplňkovou ozdobou byl symbolický  lev a  trikolora v délce 25m. Přítomní hosté obdivovali stejně jako v předešlých letech i v letošním roce velikost sladkého monumentu, hodnotili pozitivně jeho výtvarné provedení, a ti, kteří ochutnali, chválili hlavně lehkost dezertu, jeho vyváženost, chuťovou harmonii i pestrost náplní. „Je opravdu znát, že tento dort připravili profesionálové,“ uvedl například senátor Bratský a na svém kousku ocenil zvláště marcipánovou ozdobu v podobě českého lva.

Příprava probíhala 3 dny v restauraci Aureole šéfcukrářem Tomášem Kroftou a cukrářkou Barborou Kulíkovou, dekorační ozdoby z marcipánu připravil víceprezident   AKC ČR pro cukrářskou sekci František Buchal,  tým pracoval pod organizačním vedením šéfkuchaře Aureole a člena představenstva AKC ČR Jiřího Krále.
Děkujeme za podporu realizace panu Karlu Hájkovi a za fotodokumentaci Jaroslavě Chudé, majitelce vydavatelství 1. Press Real Group.


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.