Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční řezy

21.4.2011 | Autor: FIALA - PRAHA, s.r.o. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

  450 g Mürbeteig (křehké těsto)  
         vyválené na 2 mm upečené  
600 g piškotové rolády, světlé  
100 g meruňkového džemu   

------------------------------------------------------
Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehačka)

120 g Alaska Expres Neutral   
140 g vody ca. 25 °C     
  90 g Eispaste Italianische Vanille Creme/Crema Italiana                      
600 g smetany, vyšlehané, neslazené

Zpracování
Alaska- expres Neutral rozpustíme ve vodě, vmícháme smetanu a Eispaste Crema Italiana a vše důkladně promícháme
--------------------------------------------------
Mandlovo-pistáciová šlehačka

120 g Alaska express Neutral
140 g vody ca. 25°C
  40 g Dessertpaste Mandel – Pistazie
600 g smetany vyšlehané, neslazené

Zpracování
Alaska- expres Neutral rozpustíme ve vodě. Vmícháme Dessertpaste Mandel – Pistazie a zalijeme šlehačkou
-------------------------------------------
Dekor
100 g Cristaline grün
150 g smetana na zdobení
  22 ks velikonočních ozdob
 40 g pistácií sekaných

Příprava

Korpus Mürbeteigového těsta potřeme meruňkovým džemem  a navrch položíme polovinu piškotové rolády.
Naneseme Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehačka), položíme druhou polovinu piškotové rolády a dobře přitlačíme.
Poté naneseme na povrch námi zhotovenou „Mandlovo-pistáciová šlehačku“ a necháme odstát v chladu asi 2 hodiny.
Po ztuhnutí neželírujeme s dekórem Cristaline grün.
Dekorujeme šlehačnou na zdobení, čokoládovým dekórem a sekanými pistáciemi.

Uvedené suroviny nakoupíte u fa. FIALA - PRAHA, s.r.o.


Dnes je pondělí 16. září 2019
svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.