Cukrář.cz

Reklama



Biskupský chlebíček - Vánoční recept

12.12.2003 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE

125 g másla
60 g cukru
2 vejce
360 g polohrubé mouky
3 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky skořice
1 lžičku mletého hřebíčku
trochu soli
200 g sušených datlí
200 g jader lískových oříšků
200 g rozinek
1 malou sklenici jablkových povidel
1-2 lžíce moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme postupně obě vejce. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí, mletým hřebíčkem a solí. Vypeckujeme datle. Lískové oříšky, rozinky i datle najemno nasekáme a 1/3 obalíme v moučné směsi. Pak vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla do vaječného krému. Nakonec přidáme i zbylé lískové oříšky, rozinky a datle. Vymastíme truhlíkovou formu dlouhou asi 30 cm. Naplníme ji těstem a pečeme v předehřáté troubě (175 °C) asi 1 1/2 hodiny. Nakrájíme a před podáváním posypeme ještě moučkovým cukrem.

Dnes je pondělí 24. září 2018
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.