Cukrář.cz

Reklama



Číšnický maraton aneb "Vrchní prchni!"

13.10.2009 | Autor: PR Klinika | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d



                    Vrchní prchni v Praze - Dav číšníků se prohnal hlavním městem

Praha zažila o víkendu první ročník číšnického maratonu. Obyvatelé hlavního města se během sobotního dopoledne nestačili divit. Dav plný číšníků, připomínající legendární scénu z famózního filmu Vrchní, prchni, pronásledoval neméně známý hadraplán. Číšníci, kteří měli zrovna službu, zděšeně i s úsměvem sledovali počínání svých kolegů. Auta v centru města zastavovala a vesele se bavila prvním ročníkem číšnického maratonu.
Desetikilometrový exhibiční závod centrem Prahy patřil podle očekávání nejen přihlášeným účastníkům. Nostalgická atmosféra kultovního filmu dokreslená hudbou byla nepřehlédnutelným lákadlem do pouliční verze Vrchní, prchni. Neméně přitažlivá byla situace pro opravdové číšníky. Ti vybíhali ze svých pracovišť a povzbuzovali své falešné soky.
„Nejobtížnější částí závodu byl Karlův most. Tam si nás turisté nejvíce fotili a nedalo se tam téměř projít, natož proběhnout,“ popisuje Lukáš Pazderka průběh závodu.
Organizátoři počítali s nehostinnými městskými podmínkami pro běh, a proto na trati závodníky čekalo několik občerstvovacích míst. Těchto okamžiků využívaly především dámy, které si fotily parnem obnažená mužná těla.

 

Na nefalešné účastníky závodu čekaly netradiční ceny: roční stipendium pro dálkové studium na prestižní gastronomické škole pro nejrychlejší, nejfalešnější a nejbystřejší číšníky.
„Chtěli jsme především motivovat nedostudované číšníky a kuchaře, aby nevařili z vody a doplnili si dálkově maturitu nebo výuční list. Proto se celé téma točilo kolem falešného číšníka, jak jej známe z filmu,“ objasňuje vznik závodu Tomáš Pelíšek, marketingový poradce Střední školy gastronomické a hotelové a dodává: „pokud i příští léto budou v Praze restaurace a v nich skuteční - nebo falešní  - číšníci, bude i druhý ročník.“
Více informací o prchajících vrchních najdete na www.cisnickymaraton.cz.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.