Cukrář.cz

Reklama



Bublanina

7.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
4 vejce
250 g cukru
4 lžíce vlažné vody
250 g hrubé mouky
balíček vanilkového cukru
cukr na posypání
600 g ovoce (rybíz, třešně, borůvky ...)
máslo a hrubá mouka na pekáč

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme očištěným ovocem. (Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme.

Dnes je čtvrtek 29. října 2020
svátek slaví Silvie, zítra Tadeáš

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.