Cukrář.cz

Reklama



Vánoční glazírované kaštany / -7

08.12.2008 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Suroviny
200 g jedlých kaštanů
50 g cukru
60 ml vody
máslo

Příprava
V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.

 

Kaštanové mousse

Suroviny
5 žloutků
3 bílky
75 g cukru krystal
120 g bílé čokolády
110 g kaštanového pyré
4 cl Tuzemáku
3 plátky želatiny
500 ml šlehačky

Příprava
Žloutek se ¾ cukru ušleháme v  teplé lázni do pěny. Rozpustíme čokoládu. Kaštanové pyré utřeme do hladka. Čokoládu a pyré vložíme do žloutkové směsi a důkladně promícháme. Želatinu změkčíme, rozpustíme a vetřeme do čokoládové hmoty.
Vyšleháme bílky a se zbytkem cukru vyšleháme do tuha. Vmícháme do čokoládové hmoty.
Na závěr přidáme šlehačku vše vyšleháme do tažné hmoty a nalijeme do sklenice .

 

 


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.