Cukrář.cz

Reklama



TŘICET SVÍČEK NA DORTU SIGEP!

19.11.2008 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Tak už je tomu tak. Pěkně zakulacené 30. jubileum v souvislosti s největším cukrářským veletrhem světa, nejenomže svědčí o optimu kdysi zvoleného nápadu uspořádat v zemi velké cukrářské historie mezinárodní cukrářský veletrh, ale zavdává úvahu jakouže slavnostní nabídkou nás letošní jubilant překvapí. Vždyť 30. výročí v sobě skrývá elán mladistvosti inspiračních exkluzivit přepásaných mašlí životní zkušeností  dárkového balení půvabu vyzrálého věku mládí.
Nejinak je tomu, či lépe řečeno bývalo, v souvislosti s populárním SIGEPem, kde si v době vlády krále zimy dávají dostaveníčko cukráři celého světa.
A jestliže bývalo, tak při kvalitě riminské cukrářské fiery tomu tak i jistotně bude, obzvláště, když v letošním roce všem svým příchozím pozvedá cukrářský veletrh (ale nikoli pouze ten) číši italské cukrářské, zmrzlinářské a pekařské kvality svým hostům na přivítanou.

Tým výstaviště Rimini již připravuje 30. výroční edici.

Setkání s mezinárodním veletrhem tradiční výroby zmrzliny, cukrářské a pekařské produkce se koná od 17.1. do 21.1. 2009.
Narůstající mezinárodní profil: v květnu v Brazílii a v září v USA



Rimini, 16. dubna 2008 – třicet let tradiční výroby cukrovinek a zákusků, třicet let úspěchů v sektoru italské produkce: třicet let SIGEPu. Mezinárodní veletrh tradiční výroby zmrzliny, cukrářské a pekařské produkce se bude konat v Rimini expo centru od 17.1. do 21.1. v jeho 30. edici. Organizační tým Rimini Fiera již připravuje výroční oslavy, kde znovu představí přední světové postavení tohoto veletrhu v oblasti výroby italské zmrzliny a tradičního cukrářství. Sektoru, který se v průběhu let podílí významným způsobem na trhu a je doplněn o vedoucí pozici tradičního pekařství.

2008 – ROK PŘELOMU
SIGEP pokračuje v nárůstu počtu návštěvníků. Poslední edice dosáhla čísla 95,357 s nárůstem 3% oproti roku 2007. Zahraniční návštěvníci dosáhly čísla 15,563 (8% nárůst oproti 2007) ze 128 zemí. Pozoruhodný úspěch, který nastínil již nárůst v předešlých edicích. SUGEP potvrdil, že dokáže přitáhnout širokou pozornost  včetně médií. Přes 400 novinářů se akreditovalo v tiskové kanceláři.

NOVÝ PROJEKT
V roce 2009 veletrh našel své ideální místo v kalendáři – většina obchodníků může takto lépe plánovat jejich účast na veletrhu a tím zachytit velikonoční a letní sezónu. Výstava zabere nejméně 16 hal a také bude zahrnovat důležitou oblast věnovanou kávě “Espresso & Hot Drinks”.
Jako vedlejší událost bude edice 2009 znovu pořádat  The Gelato is Served, Delicious & Famous, SIGEP Giovani  a SIGEP Bread Cup.

TŘICÁTÉ VÝROČÍ
Velké reprodukce významných uměleckých děl a velké oslavy budou organizovány za účelem odměnit firmy, které vystavují na SIGEPU již 30 let. Žádná párty, která by oslavovala samotné výstaviště, ale poděkování těm, kteří byli s námi již od samého začátku, kteří tomuto sektoru věří a  na trhu ukazují, že jeho representováním napomáhají k nárůstu vynikajících standardů.

ZAHRANIČNÍ ZEMĚ
Mezinárodní profil veletrhu, jak jsme již zmínili, je jedním z klíčových komponentů vývoje SIGEPu. Podporujíce trh, zaměří expo svojí pozornost na kvalifikované nákupčí a to hlavně ze zemí, kde mají vysoké nároky (především Německo). Aby podpořil narůstající mezinárodní profil, SIGEP rozšířil síť spolupracovníků z více než 20 zemí (UK, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Černá Hora, Makedonie, Řecko, Belgie, Francie, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko, USA a Izrael). Před 30. edicí v lednu Rimini Fiera a SIGEP sehrají významnou roli na dalších expo událostech, které zahrnují tradiční cukrářství. Od 16. do 19. 6. FITHEP, úspěšný expo projekt v San Paolo v Brazílii za spoluorganizování Rimini Fiera a Publitec.  Od 21. do 23.9. se bude konat první edice SIGEP U.S.A. v Atlantic City Convention center, zaměřený na tradiční výrobu v oboru pekařském, cukrářském a organizovaný Rimini Trade Fair Inc. a Frozen Desserts Expo LLC, světovým organizátorem a čelním představitelem amerického výstavnického sektoru.

 

FOOD EXPERIENCE DESIGN
SIGEP pokračuje v podpoře (jako akademický partner) POLI.design instruktážních kurzů Milánské Polytechniky. Hlavně dvou kurzů Food Experience Design: první v inovaci maloobchodu (pekařství, zmrzlinářství a cukrářství), druhý v inovaci pizzérií.


SIGEP 2009 VE ZKRATCE
Organizátoři: Rimini Fiera SpA; edice: 30; frekvence: roční; kategorie: mezinárodní veletrh; vstup: pouze obchodní návštěvníci; vstupenky: € 31; otevírací doba: 9.30 – 18.30 , poslední den: 9.30 - 17.00; project manager: Gabriella De Girolamo; info: +39 0541 744111; Webové stránky: www.sigep.it

TISKOVÉ KONTAKTY:
Rimini Fiera SpA communication & media relations service
+39 0541 744510 press@riminifiera.it
manager: Elisabetta Vitali; press office coordinator: Marco Forcellini; press staff: Nicoletta Evangelisti Mancini and Alessandro Caprio; media consultant: Cesare Trevisani “Nuova Comunicazione Associati”

Zastoupení SIGEP 2009 pro ČR a SR
Ing.Jan Voda ICS
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel: +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail:
j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.