Cukrář.cz

Reklama



SIGEP – VŮNĚ CHLEBA

30.12.2007 | Autor: Jiří Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


SIGEP – VŮNĚ CHLEBA
Narůstá zájem o oblast věnovanou tradiční výrobě chleba.

Minulý rok přibližně 15 000 obchodníků navštívilo stánky, kde pekaři z celého světa předváděli své dovednosti.

Druhá edice soutěže SIGEP Bread Cup s účastí profesionálů z osmi národností.

www.sigep.it

Výstavní plocha a akce, které SIGEP věnoval tradiční výrobě chleba mají stále rostoucí tendence a události, které se zde budou konat, se rozšířily na mezinárodní úroveň.

SIGEP BREAD CUP, MEZINÁRODNÍ SENIORSKÉ A JUNIORSKÉ MISTROVSTVÍ V TRADIČNÍ VÝROBĚ CHLEBA

Tento mezinárodní šampionát navazuje na minulou edici, kdy sektor tradiční výroby chleba navštívilo 15 000 obchodníků.
Tato soutěž, mezi nejlepšími světovými pekaři, bude probíhat po dobu 5 dní za účasti 8 týmů složených ze čtyř profesionálů. Jejím tématem je Vůně a chutě z celého světa. Vše bude presentováno před publikem. Soutěžící mají za úkol připravit tradiční chleba jejich země, nový neobyčejný chleba, koláč, umělecký výtvor a ještě aranžmá vitríny. Zúčastní se týmy z Německa, Austrálie, Mexika,  Španělska, Izraele, Maďarska, Irska a Francie. Italové se též zúčastní, ale podle pravidel nebudou soutěžit, neboť vyhráli minulou edici. Pohár je organizován Rimini Fiera ve spolupráci s Club Arti&Mestieri.
Vedle této soutěže bude probíhat workshop, kde se každý den můžeme setkávat s mistry tohoto oboru.
Vedle seniorského šampionátu, zde bude probíhat druhá edice Mezinárodního šampionátu vyhrazeného pro mladé pekaře, kde soutěží čtyři týmy.
Návštěvníci SIGEPu  mohou shlédnout různé soutěže a různé fáze v přípravě chleba a koláčů. Soutěže zde budou prokládány zábavními momenty „cukrářské lahůdky“ a „gurmánské kuchyně“ organizované BOSCOLO ETOILE školou ze Sottomarina a módní přehlídkou s doplňky vyrobenými z chlebového těsta, které vyrobily mexičtí pekaři. Zúčastní se také pan Joseph Dorfer, který byl titulován nejlepším Mistrem pekařem Francie. Mimoto se zde konají školení pod vedením odborníků.

FOOD EXPERIENCE DESIGN
V roli exklusivního akademického partnera SIGEP pokračuje v podpoře kurzů pro architekty akcí Food Experience Design – Pekárny, Cukrárny a Zmrzlinárny, kterou pořádá konsorcium POLI.design. Toto je nová specializace pro architekty a designéry jak navrhovat a zařizovat místa, kde se prodávají tyto potraviny s využitím novátorských metod. Italští a zahraniční designéři (z Brazílie, Chorvatska, Francie, Japonska, Portugalska a Indonésie) bude rozděleno do pěti týmů - Archè, Name Less, Donius, Neo and 1+ 5, aby připravili pět projektů: lokace je historické Palazzo Montecatini v centru Milána, designováno panem Giò Ponti v roce 1951, kde přízemí bude transformováno do novátorských prodejních míst.
Architektonické ztvárnění bude poprvé presentováno při multimediální výstavě na SIGEP 2008 a později také na stránkách www.foodexperiencedesign.it v sekci I Progetti.

KLUB ARTI&MESTIERI
Tento klub je organizačním partnerem Rimini Fiera pro SIGEP 2008, jde o neziskovou organizaci založenou v roce 2005, která má přes 100 členů jak italských, tak z několika evropských zemí. Cílem tohoto klubu je rozšířit kulturu, dovednosti a umění pečení chleba, pečiva a cukrovinek, rovněž však příprava pizzy a jídel všeobecně a obhajuje profesionalitu a kvalitu jídel. Každým rokem, jako například SIGEP Bread Cup, organizují různé kurzy, semináře, slavnosti, průzkumy a vydávají publikace.

Pro další informace :
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupení veletrhu SIGEP pro ČR a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.