Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recept - Čokoládová kostka

12.12.2007 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 25 ks
 I.
200 g hořké čokolády
175 g vyloupaných arašídů
(popř. vlašských, či jiných  ořechů)
4 vejce
100 g másla
75 g mouky polohrubé
100 g cukru
25 g kakaa
1 balíček prášku do pečiva

 II.
100 g hořké čokolády
3 PL kakaa

Příprava
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 75 g arašídů rozsekáme na drobno a 50 g ponecháme v původním tvaru. Oddělíme bílek od žloutku. Bílek našleháme do ztuhnutí.

Změklé máslo a cukr rozmícháme do bělavé pěnové hmoty a rozpuštění cukru. Postupně přimícháváme rozpuštěnou čokoládu (I).
Rozmícháme směs mouky, kakaa, nasekaných ořechů a prášku do pečiva, a přidáme k máslové hmotě a krátce promícháme. Opatrně vmícháme bílek.
Hmotu vyložíme na papír na pečení ve čtvercové formě a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C (při vzduchovém oběhu 140 °C, v plynové troubě na 2-3 stupni).
Čas pečení 25 minut.
Necháme vychladnout.

Zbylou čokoládu rozkrájíme na kostičky a rozpustíme ve vodní lázni.
Pečivo poprášíme kakaem.
Ostrým nožem nakrájíme na požadovaný (čtvercový) tvar.
Čokoládou prostřednictvím zdobící trubičky ozdobíme povrch kostky a přiložíme ořechy.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Dnes je neděle 15. prosince 2019
svátek slaví Radana a Radan, zítra Albína

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.