Reklama |
Suroviny
Rozkřápnutá vejce ...
11.03.2012, rubrika: Suroviny
Za druhé, kdo vůbec takovéto chovy povolil, v nichž se již po mnohé generace slepice takto mačkají. Vždyť je to zase jen honba za ziskem, jehož nástrojem a zároveň obětí, včetně nebohé slepice, je člověk.
více...
Sacharin versus cukr
02.03.2012, rubrika: Suroviny
Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Sacharid je chemický preparát vyrobený složitou cestou z mezivýrobků dehtu kamenouhelného a chemicky je to kyselina orlosulfaminobenzoová nebo její sodná sůl.
více...
Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin
14.09.2011, rubrika: Suroviny
Zárukou vysoké kvality by měl být prověřený původ v ekologickém zemědělství, nepřítomnost chemických konzervantů, dochucovadel a umělých barviv. Jak si na tom z pohledu BIO stojí zmrzlina?
více...
Jak se vyznat v cukrech
24.05.2011, rubrika: Suroviny
V obchodech nalezneme mnoho cukrů tmavé barvy. Kvůli tomu si mnoho spotřebitelů myslí, že všechny jsou stejné a zaměňují třeba hnědý a třtinový cukr. Jak si dále ukážeme, není to totéž, neboť se liší od sebe navzájem stejně jako od bílého cukru.
více...
Cena kakaa prudce roste, je nejdražší za poslední rok
25.01.2011, rubrika: Suroviny
"Pokud se zákaz podaří vynutit, ceny kakaa prorazí střechu. Cena základní suroviny pro výrobu čokolády okamžitě vystartovala na světových trzích prudce vzhůru. Na trhu Liffe se zvýšila o více než sedm procent a dotkla se asi v přepočtu 64 975 Kč.
více...
Lokální potraviny – přirozenost a kvalita
19.01.2011, rubrika: Suroviny
Cestování zahraničních potravin ničí množství využitelných živin a vitamínů. Naproti tomu staletá konzumace a přirozená selekce lokálních potravin učinily české produkty ideálními pro náš zdravý a plnohodnotný život.
více...
GRANDIOSO GOLD ze CHÂTEAU VALTICE
28.12.2010, rubrika: Suroviny
Jedním z takových příkladů je „Sekt nad zlato“ pocházející z vývojové dílny vinařské společnosti CHÂTEAU VALTICE, která obohatila nabídku o šumivé víno pod názvem GRANDIOSO GOLD.
více...
Lupina
07.09.2010, rubrika: Suroviny
Lupina je již zde a rozšiřuje nám množstevní rozsah luštěninových odrůd a věřme, že svými přednostmi v podobě přítomnosti bílkovin, či nízkým obsahem tuku, se brzy zařadí na seznam nákupních priorit.
více...
Účinky sladovacích preparátů na pečivo
30.08.2010, rubrika: Suroviny
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
Kakao a čokoláda v mantinelech
26.07.2010, rubrika: Suroviny
Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
Kakaové máslo je tuk získaný z kakaové hmoty, upravené na rozpustný nebo nerozpustný stav. více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |