Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


SOJA 10.11.2003, rubrika: Suroviny Soja je luštěnina jejíž původ se nachází na Dálném východu. Sojové boby se mlely na mouku, pražila se z nich káva, lisoval olej, který sloužil k výrobě margarínu, mýdla, svíček, linolea, laků, emailů, barev a dokonce i třaskavin. více...


POTAHOVÝ FONDÁN - ZDOBÍCÍ TECHNOLOGIE 04.11.2003, rubrika: Suroviny Nejde jen o cukrářskou hmotu, ale o celou svébytnou a nutno říci velmi populární technologii zdobení dortů. Potahový fondán je svojí konzistec hmota blízká marcipánu, svým složením spíše fondánu. více...


Cukr ze dřeva 30.10.2003, rubrika: Suroviny V předválečné době se v Německu zkoušela výroba cukru ze dřeva. Pro bližší objasnění tohoto nezvyklého způsobu výroby je potřeba říct, že se nejednalo o náhražku cukru řepného nebo třtinového a pro výživu člověka nepřicházel vůbec do úvahy. více...


Co je to pumpernikl 20.10.2003, rubrika: Suroviny Pumpernikl pochází z roku 1450 v tomto roce panovala v Osnabrücku veliká sucha a hlad. V tét kruté době nechali konšelé města rozdávat pro chudé tento druh chleba pod názvem"bonum panikulum", což znamená - dobrý chléb zdarma chudým více...


Sacharin 13.10.2003, rubrika: Suroviny Sacharin byl vynalezen roku 1890 profesorem Ramsenem v Baltomoru. Chemické jméno sacharinu je kyselina anhydro-ortho-sulfaminbenzoová.
První výrobna sacharinu se nalézala v Salkenwesterhausenu. více...


Cukrovar Vrbátky ve sladkém nárůstu 09.10.2003, rubrika: Suroviny Cukrovar Vrbátky na Prostějovsku zaznamenal za první pololetí letošního roku výrazný nárůst hrubého zisku. V porovnání s loňským rokem za stejné období se jednalo o navýšení na 104,6 milionů Kč, což se rovná více jak stoprocentnímu vzestupu. více...


Odkud pochází vlašský ořech 29.09.2003, rubrika: Suroviny Název vlašský zavede naši představivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. více...


Hořká čokoláda obsahuje zdraví prospěšné látky 22.09.2003, rubrika: Suroviny Hořká čokoláda může být podle nových poznatků zveřejněných v časopise Nature zdravější než čokoláda mléčná. Obsahuje totiž prospěšnější antioxidanty, tedy látky, které působí příznivě na srdce a cévy. více...


Regulovaná produkce cukru má zajistit rovnováhu na trhu 02.09.2003, rubrika: Suroviny Zajistit rovnováhu na trhu s cukrem má podle ministerstva zemědělství vyhláška, která ode dneška stanovuje kvóty na domácí produkci této komodity.
více...


Jak čokoláda obletěla svět 14.08.2003, rubrika: Suroviny Kakao bylo nedílnou součástí májských rituálů. Aztékové ho přisladili medem a dochutili vanilkou - vidíte, dodnes se výroba kakaa prakticky nezměnila, jen jeho využití je mnohem širší...
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.