Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Švýcarská čokoláda 02.12.2004, rubrika: Suroviny Švýcarsku je přisuzován původ jemné čokolády a pod geografickým označením země je tomuto produktu dáván již i třeba podvědomě punc té nejvyšší kvality. více...


Sacharin versus cukr 24.11.2004, rubrika: Suroviny Od té doby co byly známy vlastnosti sacharinu, začal se továrně vyrábět ve většině států. Nejvíce se vyráběl v Německu, odkud se dostával do okolních států a nezřídka tomu bylo i podloudně. více...


Desatero cukrářských ohlédnutí Pavlíny Berzsiové 3/10 30.06.2004, rubrika: Cukrařina Pavlína Berzsiová se dnes již potřetí ohlíží s naším portálem za svými výrobky, které zhotovila při příležitosti předváděcí akce v Potravinářské škole a služeb v Brně, Charbulově ulici více...


Čokoládové muzeum 23.06.2004, rubrika: Suroviny Imhoff - Stollwerck muzeum je největším svého druhu na světě. Když se na podzim roku 1993 slavnostně otevíralo, nikdo tehdy netušil, že se toto muzeum čokolády během 10 let stane nejnavštěvovanějším muzeem v Německu. více...


Smetana a tuky v mozku vyvolávají pocity štěstí 22.04.2004, rubrika: Suroviny Jídlo bohaté na smetanu nebo tuky vyvolává v mozku ohňostroj štěstí. Odhalení britských vědců by mohlo vysvětlovat, proč se někteří lidé nemohou nabažit zmrzliny nebo dezertů. více...


ALASKA - přísada do šlehačky 18.03.2004, rubrika: Suroviny Je jeden ze států amerických, ale v americké gastronomii Alaska v plném znění Baked Alaska; francouzsky Omelette Surprise; je něco čemu se kdysi česky říkalo omeleta s překvapením, a v těch rádoby francouzských restauracích omelette surrprise. více...


KOKOS 18.02.2004, rubrika: Suroviny Plody, neboli kokosové ořechy kulovitého nebo oválného tvaru, poskytují užitek jednak v původním stavu jako ovoce, které se dále zpracovává na kokosový olej, strouhaný kokos, poonac tj. pokrutiny zbylé po extrakci palmového oleje. více...


Mistrovské čokoládové variace 26.01.2004, rubrika: Suroviny Pokud se vám už opět po vánočním běsnění zastesklo po něčem sladkém, máme pro vás tentokrát něco opravdu exkluzívního, i když jde jenom o "obyčejnou" čokoládu. více...


Bernská definice čokolády a kakaa 15.01.2004, rubrika: Suroviny Import čokolády a kakaa do Evropy probíhal ve zjednodušené formě již za Kryštofa Kolumba, ale v té době neuměl kakaový produkt nikdo zpracovat a tak upadl do zapomenutí. více...


Sladký spánek s cukrem 27.11.2003, rubrika: Suroviny Dr. Laird, přednosta psachologického oddělení univerzity v Colgate, provedl se 136 studenty skidmorské univerzity pozorování o jakosti spánku v závislosti na přijatém cukru před spánkem. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.