Cukrář.cz

Reklama



Odkud pochází vlašský ořech

29.9.2003 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Název vlašský zavede naši představivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. Je to plod velmi exotický a jeho pravou vlastí je severozápadní himalájská oblast.

Plod ořechovníku měl dovéz do Itálie slavný cestovatel Marco Polo z Himaláje.

Ořech obsahuje kromě vody 16,74 % bílkovin, 58,47 % tuků, 13 % uhlohydrátů a 1,65 % výživných solí. Jeho výživnost je tedy značná a 16 g ořechů obsahuje totéž množství látek jako velký biftek.

 


Dnes je pátek 14. května 2021
svátek slaví Bonifác, zítra Žofie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.