Cukrář.cz

Reklama



Vaření kávy

14.01.2002 | Autor: j.rezac@vetrnik.cz | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Káva může být připravována různými způsoby, aby vyhovovala různým chutím, avšak existuje několik základních pravidel, která se používají při všech metodách:

1. Před započetím použijte studenou čerstvou vodu./Nepoužívejte chemicky změkčenou/.

2. Nepoužívejte vařící vodu, ale právě odstavenou z varu /92 - 96°C/.
Automatické kávovary by měly být navrženy tak, aby se voda přidávala při ideální teplotě.

3. Nešetřete množstvím použité kávy - můžete vždycky rozředit uvařenou kávu horkou vodou, jestliže je příliš silná, avšak nemůžete ji udělat silnější, aniž by jste ovlivnili příchuť.

4. Pijte co možná nejdříve po uvaření. Uvařená káva by se
neměla uchovávat déle jak půl hodiny a nikdy by se neměla znovu ohřívat.

5. Udržujte všechny přístroje a nádoby v dokonalé čistotě. Káva má vysoký obsah oleje a všechny zbytky by rychle žlukly. Automatické přístroje by měly být rychle zbavovány povlaku.

Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.