Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vaření kávy

Autor: j.rezac@vetrnik.cz
Datum vydání: 14.1.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=121

Káva může být připravována různými způsoby, aby vyhovovala různým chutím, avšak existuje několik základních pravidel, která se používají při všech metodách:

fiogf49gjkf0d
Káva může být připravována různými způsoby, aby vyhovovala různým chutím, avšak existuje několik základních pravidel, která se používají při všech metodách:

1. Před započetím použijte studenou čerstvou vodu./Nepoužívejte chemicky změkčenou/.

2. Nepoužívejte vařící vodu, ale právě odstavenou z varu /92 - 96°C/.
Automatické kávovary by měly být navrženy tak, aby se voda přidávala při ideální teplotě.

3. Nešetřete množstvím použité kávy - můžete vždycky rozředit uvařenou kávu horkou vodou, jestliže je příliš silná, avšak nemůžete ji udělat silnější, aniž by jste ovlivnili příchuť.

4. Pijte co možná nejdříve po uvaření. Uvařená káva by se
neměla uchovávat déle jak půl hodiny a nikdy by se neměla znovu ohřívat.

5. Udržujte všechny přístroje a nádoby v dokonalé čistotě. Káva má vysoký obsah oleje a všechny zbytky by rychle žlukly. Automatické přístroje by měly být rychle zbavovány povlaku.

Vytisknuto dne 21.11.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku