Cukrář.cz

Reklama



Téma "Piškotová roláda"


Piškotová roláda
Od: Klara

2.2.2006 11:39:04.
id: 634.


Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu ohledně pečení piškotové rolády. Potýkám se s těmito problémy po jejím upečení, kdy ještě teplou roládu stočím.
1. roláda se láme
2. vrchní část piškotu se vždy přilepí, ať k pečícímu papíru, tak utěrce, které jsem na stočení zkusila použít.

Poradíte co s lámáním a jak správně roládu stáčet?

Děkuji, Klára

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: ZuSka

Vloženo: 5.2.2006 20:02:31.
ID: 638.


roladu nestacej a nesundavej z papiru, ale nechji napriklad na lince vystydnout. Pak ji podloz pecicim papirem a otoc. Morkym hadrem trochu vic navlhci papir, na kterem se rolada pekla. Zvlhne, tudiz i zmekne a uz pujde i stacet bez lamani :)

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Jana

Vloženo: 10.8.2006 14:41:31.
ID: 1130.


Dobrý den,

rolády peču snad každý týden, peču je na vymazaném a vysypaném plechu, co nejprudčeji, nechám volně vychladnout a stáčím až namazané náplní. Nepotřebuji žádný papír, žádnou utěrku, nic. Při poměru 1bílek, 1 polévková lžíce krystal. cukru, 1 žloutek, 1 pol. lžíce mouky se nemůže nic polámat ani popraskat, musíte ovšem mít troubu rozehřátou na max. teplotu. Za 3 - 4 minuty je upečeno.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Pepa

Vloženo: 18.3.2008 15:50:42.
ID: 4346.


Dobré odpoledne chci se zeptat zda byste mi poslaly recept na roládu.Díky Pepa

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: dessiree

Vloženo: 18.3.2008 21:01:47.
ID: 4348.


Dobrý den, osvědčil se mi perfektní recept od moji mistrové, roláda se mi vždy povede a je super.
Na jedno vejce dáme 3dkg cukru krupice, 4dkg mouky hladké, 1lžíce horké vody, špetka prášku do pečiva.
Bílky s 1/3 cukru (přidáváme ho až jsou bílky napůl vyšlehané) vyšleháme do pevné pěny. V druhé míse šleháme žloutky se zbylým cukrem do pěny pak zašleháme horkou vodu, do žloutků vždy vešlehám na nejmenší obrátky trochu mouky aby měly podobnou konzistenci jako bílky. Přidáme je do bílků a zasypeme zbytkem mouky s kypř.práškem. Krátce a dobře rozmícháme. Hmotu rozetřeme rychle a jemně na plech s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 250 st. na suchou špejli. Po vytáhnutí hned ztáhnout z plechu!! Nemusí se rolovat ani nic podobného ale ihned po vychladnutí naplnit, stočit a utáhnout.
Na celý plech dělám hmotu ze 3-4 vajec.Recept používám i na dorty.
Doufám že se povede tak pečení zdar.

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: ketka1957

Vloženo: 8.5.2010 15:24:09.
ID: 7481.


Díky moc za úžasný recept. Včera jsem přemýšlela, co připravit rychlého pro nečekanou návštěvu a tak jsem začala hledat na netu nějakou vhodnou inspiraci. Narazila jsem na Vaši roládu a opravdu perfektní!!! Byla to opravdu rychlovka a všem moc chutnala. Plnila jsem rybízovou marmeládou s přidáním višňového sirupu. Povrch jenom pocukrovat a nemělo to chybu. Teď se právě chystám na dort pro vnuka k pátým narozeninám a už vím přesně, jaký korpus budu dělat. Samo že ten Váš!!! Ještě jednou moc a moc děkuji. Ketka

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: sylva

Vloženo: 1.8.2011 12:37:01.
ID: 8179.


Dessiree, právě jsem dodělala vaši roládu a musím říct, že za dvacet minut byla komplet hotová (plnila jsem hned za tepla marmeládou) a částečně i zkonzumovaná. Žádný problém, že by nešel sundat peč. papír nebo že by se lámal piškot, takže všem - i zaneprázdněným+nezkušeným, jako jsem já - vřele doporučuju!

Díky!

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Beyb

Vloženo: 30.5.2012 19:41:18.
ID: 8679.


skvěla:)

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: š.š.

Vloženo: 2.10.2016 20:23:49.
ID: 13447.


Jupí!
Velmi pěkně děkuji za recept. V životě jsem roládu nedělala, ale tato se povedla na poprvé a je bez chybičky. Je úplně jako od mojí babičky. Prostě dokonalá!

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od:

Vloženo: 19.3.2008 15:59:01.
ID: 4354.


Roládová piškotová hmota se většinou dělá postupem, : šlehat celá vejce s cukrem. Buď se vejce s cukrem zahřejí na 45C v kastrolku, a pak vyšlehají, nebo se hmota nahřívá za šlehání. Dessiree má v receptu vodu, ta tam opravdu patří, dává se nakonec. pěna musí být pořádná, šlehat se musí dostatečně dlouho, mouka se vmísí lehce so dobře ušlehané pěny. Roláda se nesmí v troubě sušit, lépe upéct rychle na vyšší teplotu, samozřejmě na pečícím papíře.
Karlos.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: dessiree

Vloženo: 19.3.2008 17:50:22.
ID: 4356.


Ahoj, tuhle hmotu znám ale vyžaduje trošku zkušeností aby se povedla a pro domácí použití se mi tedy neosvědčila, ale jinak je taky super, vlastně podle norem.
Dessiree

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Helena

Vloženo: 20.3.2008 20:10:30.
ID: 4362.


Můžu říct, že já nedělám jinou piškotovou roládu, než tu co je napsána nade mnou, a to v cukrárně nedělám, pravdou je, že se musí déle šlehat.
Již vejce s cukrem nenahřívám(dřív jsem to dělala), ale přidávám ke šlehání teplou vodu.
S tímto těstem jsem velice spokojená, nesmí se dlouho péct.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Karlos

Vloženo: 21.3.2008 7:37:31.
ID: 4366.


Mno nás učili, že na rolády se obecně hodí nahřívaná šlehaná hmota. Obecně se o ní říká, že má jemnější póry, a méně vysychá(tvrdne). Toto by mělo platit i u dortových korpusů.!
karlos.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: majka

Vloženo: 29.3.2008 21:47:41.
ID: 4426.


Roláda která se vždy povede:
6 vajec 10dkg hladké mouky,10dkg práškový cukr
Ušlehám žloutky s 2 lžícemi vlažné vody,smícham na sucho mouku +cukr a zamíchám do žlout.směsi na konec lehce vmíchám sníh ze 6 bílku,na plech papír na to roztáhnu těsto a peču asi 6-10 min.Po vytáhnutí z trouby hned přikryji čistou suchou utěrkou a necham vychladit.Můžu plnit klidně až 2 den.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Jája

Vloženo: 7.3.2009 9:00:02.
ID: 5990.


Mám zkušenost, že když jsem roládu zatočila i s peč. papírem. tak už nebyla tak kyprá. Asi nemůže pará ven a pak se to srazí.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Jarka

Vloženo: 18.6.2010 9:24:07.
ID: 7555.


Ihned po upečení posypat hladkou moukou a nechat zchládnout.Pak sesypat mouku a můžete stočit roládu aniž by Vám popraskala nebo ztvrdla.

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: dana

Vloženo: 6.7.2010 9:38:10.
ID: 7573.


Mám stejný recept (5vajec, 5 lžic cukru - společně hodně vyšlehám- a 5 lžic hrubé mouky). Peču na pečícím papíře, který pomažu lehce máslem, 100% se těsto k papíru nepřilepí. Když sundám z plechu i s papírem na mřížku, tak papír s upečeným těstem pozvolně nadzvedávám do oblouku a pokládám zpět, jako bych chtěla rolovat, několikát z jedné i z druhé strany. Nechám vychladnout, mažu obvykle marmeládou a sroluju, jde to pěkně, těsto se opravdu z pečícího papíru pěkně odděluje a ani nepraská.

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: alexandra

Vloženo: 4.8.2010 12:41:34.
ID: 7615.


sbírám zkušenosti s pečením rolády, zatím se mi nepodařila nešla mi sloupnout z papíru i když byl potřen máslem a někdy se lámala ale mám dotaz je zde několik návodů a liší se nejen moukou ale i tím že někdo odděluje bílky od žloutků a někdo šlehá celá vejce, má to vliv na výsledek?

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od:

Vloženo: 17.8.2010 17:56:43.
ID: 7636.


Jasně že má. Obecně šlehají-li se celá vejce, mají hmoty jemnější póry. Na rolády se jednoznačně hodí postup s celýma vejcema + nahřátí na 45°C. Nakonec se ještě přilévá do vajec voda, nebo se před šleháním dávají do vajec žloutky navíc, díky čemuž je pak roláda vláčnější.
Papír cukráři ničím nepotírají a sloupnout jde taky. Musí se upéct rychle a nesušit zbytečně.
Karlos


odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: havlena47

Vloženo: 10.11.2011 10:06:38.
ID: 8320.


papír pod roládu potřu olejem a po upečení nechám chvíli zchladnout pak stočím a až úplně vychladne tak se krásně sloupne a při rozbalování de neláme

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Ella

Vloženo: 22.11.2013 16:46:59.
ID: 10324.


Roládu dělám tak, že vyšlehám 5 žloutků s 5 lžícemi horké vody a přidám 15 dkg cukr krupice šlehám do pevné pěny. Bílky 5ks vyšlehám do tuha a přidám 5 dkg. cukru krupice.
Polohrubou mouku 20dkg smícham s 1 kávovou lžičkou prášku do pečiva. Do vyšlehaných vajec přidávám postupně mouku a sníh, lehce promícham.Na žloutky i bílky používám elektr. šlehač.Směsi spojuji ruční metličkou.
Plech dostattečně vymažu sádlem a těsto prudce upeču,Prochadlé těsto jde krásně dolů.
Namažu šípkovou marmeládou a svinu,povrch postřikám
čokoládovou polevou.Je to náš domáci recept už po babičce a vždy se povede.



odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: RAFALINO

Vloženo: 7.6.2014 13:02:27.
ID: 11550.


Upečenou roládu i s papírem stočím do vlhké utěrky a nechám vychladnout.po vychladnutí sundám utěrku i papír a ještě nikdy se mi nepřilepila ani nepopraskala.
Přeji aby se povedla Bára

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: stana

Vloženo: 17.3.2015 19:38:48.
ID: 12912.


Dobry den ,moje znama cukrarka ma takovyto postup,rolady pece na papire a nesundava ,po vychladnuti narovna rovne platy piskotu na sebe klidne i 5 placek a necha dodruheho dne navlhnout,pak se krasne stahne papir,naplni a sroluje,nestalo se ze by praskla navlhne a jde krasne srolovat,na 1 roladu ma 3dkg cukru krupice a 3dkg polohrube mouky a 3lzice horke vody ,doufam ze se podede

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: stana

Vloženo: 17.3.2015 19:38:48.
ID: 12913.


Dobry den ,moje znama cukrarka ma takovyto postup,rolady pece na papire a nesundava ,po vychladnuti narovna rovne platy piskotu na sebe klidne i 5 placek a necha dodruheho dne navlhnout,pak se krasne stahne papir,naplni a sroluje,nestalo se ze by praskla navlhne a jde krasne srolovat,na 1 roladu ma 3dkg cukru krupice a 3dkg polohrube mouky a 3lzice horke vody ,doufam ze se podede

odpovědět

Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: Martina

Vloženo: 19.10.2016 10:02:00.
ID: 13455.


Dělejte roládu z rychlošlehací pasty - žádné stáčení do utěrek, vše vyšleháno za 3 minuty a upečeno za 4.

odpovědět

    Nadpis: Re: Piškotová roláda
Od: alexdada

Vloženo: 18.12.2018 13:55:27.
ID: 13963.


to fakt máme doma používat nejaký polotovar "rýchlešlehací pastu" a dávať ju jesť vlstnej rodine, deťom ?????

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pondělí 22. července 2019
svátek slaví Magdaléna, zítra Libor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.