Cukrář.cz

Reklama



Jablečný dezert sira Ramsaye

Jablečný dezert sira Ramsaye

10.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. více...

Další novinky

Historie zmrzliny Historie zmrzliny 8.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobu zmrzliny pravděpodobně umožnil vynález muže jménem Blasius Villafranca z Říma. V roce 1550 přišel na to, že je možné dosáhnout bodu mrazu, když se ke sněhu přidá ledek nebo sůl. Díky tomu se mu povedlo vyrobit zmraženou krémovou směs více...
 
Recepty v malém Recepty v malém 5.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). Pokud by z piškotů vzniklo příliš tuhé těsto, přidáme více černé kávy. více...
 
Dunajské vlny Dunajské vlny 3.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máslo utřeme s cukrem a pak po lžících přidáváme pudink a třeme dohladka. Hotový krém necháme v chladu ztuhnout.
Prochladlou placku potřeme krémem a na povrchu vytvoříme vidličkou ozdobné vlnky. Můžeme posypat strouhanou čokoládou. více...

 
Dosažení dokonalosti výrobku Dosažení dokonalosti výrobku 29.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny.
Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení. více...

 
Zmrzlinář Zmrzlinář 26.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svět bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do restaurace a tam vám to buď chutná, nebo se mračíte, protože jídlo nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostě produkt pro radost. více...
 
Máslové karamelky  karamely FUDGE Máslové karamelky karamely FUDGE 24.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu.). více...
 
Fruktóza a pečení Fruktóza a pečení 22.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky které mohou tito konzumovat v rámci diety určené lékařem. více...
 
Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 8.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy To znamená mouku zadělat s vodou a po vyzkoušení teprve péct. Zůstává-li však těsto sedět,nenapéká nebo jen málo, je nutné ho znovu zadělat. více...
 
Perník -marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 1/2 Perník -marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 1/2 5.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Toto těsto je tužší než těsto medové a doporučuje se druhý den zpracovat, protože starší těsto nemá tak dobré pečící vlastnosti. Medová i syrobová těsta je vhodné nechat odležet a nejlépe v suchém sklepě v dřevěných a dobře uzavřených sudech více...
 

[ další články ]


Dnes je čtvrtek 16. července 2020
svátek slaví Luboš, zítra Martina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.