Cukrář.cz

Reklama



Pojďme tvořit čokoládu II.

Pojďme tvořit čokoládu II.

22.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pro rychlé rozpouštění menšího množství čokolády můžeme použít mikrovlnnou troubu. Do nádoby pro mikrovlnné trouby dáme potřebné množství čokolády a pomalu rozpouštíme na třetí stupeň. více...

Další novinky

Pojďme tvořit čokoládu I. Pojďme tvořit čokoládu I. 20.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud chceme zpracovat pravou čokoládu, musíme ji nejprve vytemperovat. Temperování je proces, který vyžaduje zručnost a plné soustředění. Správně vytemperovaná čokoláda má vysoký lesk a pevnou krystalickou strukturu. více...
 
Fillo těsto Fillo těsto 18.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pracovní plochu pokryjeme kusem plátna, poprášíme ho škrobem a odpočaté těsto válečkem co možná nejtenčeji vyválíme. Těsto nadzvedneme na hřbety rukou a jejich vzdalováním těsto vytahujeme. více...
 
Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou 15.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto nejdříve lehce vyválíme na šátku jemně zaprášeném moukou. Následně vložíme obě ruce dlaněmi dolů pod těsto a hřbety ruky vytahujeme do tenkého plátu. více...
 
Cukrářská moudra Cukrářská moudra 13.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati). Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo. více...
 
Věnečky s krémem Věnečky s krémem 11.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky. více...
 
Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny 8.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Látky taniny, které jsou v červeném víně obsaženy, se počítají mezi "vyvolávače" bolesti hlavy. Proto se doporučuje jeho konzumaci prokládat pitím stolní vody. více...
 
Med nad zlato Med nad zlato 6.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Protože med je produktem hotovým k použití bez umělého zpracování a je složen převážně ze dvou cukrů nejpřijatelnějších pro organismus, je velmi vhodný pro potřeby kojenců a měl by být doporučován k hojnějšímu užívání v kojeneckých dietách. více...
 
Rychlé tiramisu Rychlé tiramisu 4.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu. více...
 
Zhotovit větrník může být i kříž Zhotovit větrník může být i kříž 1.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. Dělá se to do té doby, než se chytne barva větrníků a trouba je pak zavřená více...
 

[ další články ]


Dnes je neděle 24. června 2018
svátek slaví Jan, zítra Ivan

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.