Cukrář.cz

Reklama



Dekorace zdokonalují dort

Dekorace zdokonalují dort

16.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kdybychom roztírali na šabloně větší množství hmoty najednou, jsme v nebezpečí, že část této hmoty přilne na šablonu, čímž utrpí kvalita výrazu dekorace. Po rozetření zdvihneme pravou rukou šablonu na jedné straně výše a teprve levou rukou oddálíme š více...

Další novinky

Jak zdokonalíme cukrářskou práci Jak zdokonalíme cukrářskou práci 14.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny.
Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení. více...

 
Švédsko neí pouze kvalitní ocel Švédsko neí pouze kvalitní ocel 12.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Švédsko není pouze symbolkvalitní oceli, ale i gastronomie, tentokrát v zaměřeníse na sladké řemeslo. Prohlédněme si švédskou tvorbu na gastronomické olympiádě. více...
 
České zmrzliny stále lákají České zmrzliny stále lákají 9.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Paradoxně nejvíce zmrzliny v Evropě jedí severské národy. Dánové a Švédové jedí tak jedenáct litrů na osobu. Z tohoto pohledu má Česko stále velký potenciál. Ale i tady spotřeba roste. Nárůst je ale pomalý, nijak dramatický. více...
 
Jemné pečivo Jemné pečivo 7.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy. V mírnější troubě upečeme. Vychladlý makovec přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky. více...
 
V čerň skryta je pomlázka lásky V čerň skryta je pomlázka lásky 2.4.2021, rubrika: Cukrářská poezie Neslyšet mládenců jásot, nezní z vesela dívek hlásky, příchozích podrážek klapot- zakryl stín vyznání lásky - Mrak, jenž covid se jmenuje,všude kol nás je přítomen, na buben smrti bubnuje, kdo z nás bude jím osloven? více...
 
Velikonoční chléb Velikonoční chléb 1.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rozpustíme máslo a s cukrem, vejcem, solí, citronovou kůrou, citronátem a rozinkami smísíme s odpočinutou směsí. Vše ušleháme do podoby těsta, které pak necháme znovu odpočinout do doby než zdvojnásobí svůj objem. více...
 
Velikonoční šunka zapečená v těstě Velikonoční šunka zapečená v těstě 31.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou. více...
 
Velikonoce po polsku Velikonoce po polsku 30.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do kastrolu dáme med a sádlo, na mírném ohni rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Do mouky přidáme utřená vejce, med rozpuštěný se sádlem, sodu a rumové aroma. Umícháme těsto a dáme na 12 hodin do ledničky více...
 
Velikonoční oko Velikonoční oko 29.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. více...
 

[ další články ]


Dnes je neděle 18. dubna 2021
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.