Cukrář.cz

Reklama



Sladové přípravky v pečivu

Sladové přípravky v pečivu

7.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jaký je účel cukernaté přísady?
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašen více...

Další novinky

Pařížská šlehačka / 2. Pařížská šlehačka / 2. 5.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...
 
Pařížská šlehačka /1. Pařížská šlehačka /1. 2.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Začnu onou pařížskou pěnou. Já osobně jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale představil bych si pod tímto názvem klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna): více...
 
Smetanové bonbony Smetanové bonbony 1.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...

 
Pijme včelí nápoj Pijme včelí nápoj 26.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V této době je nutné nádobu dolévat stejným druhem medoviny, protože při dokvašování roztok ubývá. Po 3 měsících kdy je medovina skoro čirá, přistoupíme k dalšímu stáčení více...
 
Croissant Croissant 24.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce.
Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve vařečkou a potom rukama, nejdřív v míse a pak na pracovní ploše poprášené trochou mouky. více...

 
Kočka  - prý  - byl počátek zmrzliny Kočka - prý - byl počátek zmrzliny 22.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kočky si pomáhaly svými ostrými drápky, a tak při jednom záseku tlapkou se jedné z nich podařilo roztrhnout pytlík se solí, z něhož se začal jeho obsah sypat na led, který se nacházel kolem nádoby s grenadinou. více...
 
Jádrová trubička Jádrová trubička 19.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi. více...
 
Vylepšujeme kávu Vylepšujeme kávu 17.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zvyk přidávat při vaření do konvice s kávou koření, jež zajímavým způsobem ovlivní její chuť, je odedávna rozšířen na Středním Východě i v některých dalších oblastech světa, například v Mexiku více...
 
Čokoládové pralinky Čokoládové pralinky 14.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací více...
 

[ další články ]


Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.