Cukrář.cz

Reklama



Ischelské rohlíčky

Ischelské rohlíčky

2.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle. více...

Další novinky

Čajové pečivo á  la française Čajové pečivo á la française 30.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Některé druhy se dělají také barevné, na ty musíme hmotu přibarvit a sice barvou žlutou, růžovou nebo čokoládovou. Na čokoládovou je lepší do hmoty přidat trochu kakové rozpuštěné hmoty nebo prášku. více...
 
Když je čokoláda víc než hobby Když je čokoláda víc než hobby 27.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Odborníci tvrdí, že kvalitní tmavá čokoláda by měla při lámání lehce křupnout, zatímco mléčná má vydat o něco jemnější zvuk. Čokoládu nejlépe vychutnáte, když si ji necháte pomalu rozpustit po celé délce jazyka více...
 
Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 25.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládový dort je možné zdobit pastovitou glukózou. Jeho recepturu nám zaslala čtenářka "spičkaspička".
Jako dortovou prémii přikládáme recept na Píseckou pochoutku. více...

 
Jablečný konfit s tartarem Jablečný konfit s tartarem 23.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zredukujeme jablečný džus s jablečnou šťávou, tak aby měla výraznou chuť a přidáme želatinu (na 1 l cca 25g). Takto připravený rosol dochutíme medem a jablečným octem. více...
 
Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Olive Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Olive 20.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Používáme belgickou čokoládu, francouzskou mouku, irské máslo, ale třeba i český mák. Všechno se dělá ručně, a to i naše výtečné croissanty, které prokládáme máslem," vypočítává Jan Hanžl mladší více...
 
Punčové řezy Punčové řezy 18.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. více...
 
Pražení lískových oříšků Pražení lískových oříšků 16.11.2020, rubrika: Suroviny Pražení oříšků: Nejlepší způsob je nasypat oříšky v tenké vrstvě na plechy s okrajem dát do mírné ne příliš horké pece a s občasným přehrnutím pražit tak dlouho, až obdrží zlatožlutou barvu a slabé hnědé slupky na oříškách popraskají více...
 
Buflery Buflery 14.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci. více...
 
Hotelové dezerty Hotelové dezerty 8.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jemně krájené nudle se v mléce s cukrem a málo solí hustě uvaří a upraví na mísu do kopečka. 2 lžíce marmelády, 1 bílek a lžíce cukru se dobře tře. Pak se k tomu přimíchá ze 2 bílků pevně šlehaný sníh. více...
 

[ další články ]


Dnes je pátek 4. prosince 2020
svátek slaví Barbora, zítra Jitka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.