Cukrář.cz

Reklama



Tiramisu

Tiramisu

23.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. více...

Další novinky

Tvoříme koláče Tvoříme koláče 21.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy V této době taktéž egyptští koláčníci vyráběli koláč „lebaba“, který byl zhotovován ze suchého chleba, jenž se roztrouhal a přimísilo se máslo, med a růžová voda. více...
 
Janošův perník z Pardubic Janošův perník z Pardubic 16.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kromě významných pozorností od představitelů města, byl princezně předán i dar z dílny perníkářského mistra Janoše ve tvaru perníkové klenotnice znázorňující námět pohádkové chaloupky. více...
 
Jak zabránit žluknutí oleje Jak zabránit žluknutí oleje 14.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žluknutí oleje (anglicky to get rancid) způsobuje vzduch, teplo a světlo, proto by olej měl být skladován v chladném místě, v dobře uzavřené láhvi, která by měla být v zásadě plná. více...
 
Pečivo a sladové přípravky Pečivo a sladové přípravky 11.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sladovací proces má za následek, že vlivem enzymů se vytvoří ve sladu rozpustné látky, v první řadě cukr a ve druhé rozpustné bílkoviny. Obojí jsou potravou kvasnicím a znamená to, že se kvašení urychluje. více...
 
Plundrové pečivo Plundrové pečivo 7.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. více...
 
Pajerský koláč Pajerský koláč 4.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem. více...
 
Italské profitirols Italské profitirols 1.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jeho plnění je libovolné, může se použít klasická náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí čokoládou. více...
 
Když nám indián praská Když nám indián praská 28.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl více...
 
Tým Chocolate Line Tým Chocolate Line 24.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy „Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice. více...
 

[ další články ]


Dnes je čtvrtek 24. září 2020
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.