Cukrář.cz

Reklama



Linecký dort a Hornorakouský Linz

Linecký dort a Hornorakouský Linz

21.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máslo a cukr prohněteme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vejce a koření a vše důkladně prohněteme. Hotové těsto odstavíme do chladu, případně do ledničky. Asi po půl hodině začneme těsto zpracovávat tím, že je ponejprv rozčtvrtíme. více...

Další novinky

Muffiny z dýně Muffiny z dýně 18.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy ro dýňové muffiny lze použít různé druhy dýní. Je rovněž vhodná i dýně, která byla použitá jako zbytek při vaření hlavního jídla.
Syrovou dýni rozkrojíme, oloupeme a odstraníme. Dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. více...

 
Zkuste si zhotovit doma čokoládu Zkuste si zhotovit doma čokoládu 16.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo. více...
 
Koštéř čokolády Koštéř čokolády 14.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Agentura AP informuje, že jako koštér firmy Lindt & Spruengli se Geller už 40 let "živí" čokoládou. více...
 
Smíchejme "jabka se švestkama" = dort! Smíchejme "jabka se švestkama" = dort! 11.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. více...
 
Kokosová pěna s karamelem Kokosová pěna s karamelem 9.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé. více...
 
"First lady confectionary of Slowakia" "First lady confectionary of Slowakia" 7.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda, působící na první pohled jednobarevností a jednolitostí hmoty, je pro ni uměleckou výzvou, umocněnou vůní orietálních dálek, kdy charakteristické čokoládové aroma ji přenáší do romantického kouzla čistoty a spravedlivého konce pohádek. více...
 
1. Máj - den prvotního hříchu 1. Máj - den prvotního hříchu 1.5.2018, rubrika: Cukrářská poezie Den kdy v duši kvete láska,
jak půvab krásné kopretiny,
čas, kdy cit se s duší laská,
den to krásný - něžně jiný - více...

 
 Soutěž  v chladicí a klimatizační technice Soutěž v chladicí a klimatizační technice 30.4.2018, rubrika: Akce a soutěže Záměrem této soutěže bylo porovnání technické vyspělosti studentů středních škol, které vzdělávají techniky v oboru chlazení a klimatizace. více...
 
V cukrárně od rozbřesku do soumraku V cukrárně od rozbřesku do soumraku 27.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrárny jsou v našem podvědomí spojeny zejména s letním obdobím, kdy sem zajdeme hlavně za zmrzlinou. Léto však není jejich hlavní sezonou. V cukrárně je totiž sezona celý rok. více...
 

[ další články ]


Dnes je čtvrtek 24. května 2018
svátek slaví Jana, zítra Viola

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.