Cukrář.cz

Reklama



Ořechová rozmanitost

Ořechová rozmanitost

22.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Obsahují rostlinné oleje, které se z velké části skládají ze zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin, část vitaminů, především ze skupiny B, a také pro lidské zdraví nezbytné minerální látky, jako jsou draslík, vápník nebo fosfor. více...

Další novinky

Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 20.9.2017, rubrika: Tipy a triky Je to široký sortiment různých mediciálních bonbonů a čerstvého ovoce pro zdraví člověka,
které se často zakomponuje do cukrářských výrobků. více...

 
Fondánová hmota a jak ji zpracovávat Fondánová hmota a jak ji zpracovávat 18.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy V žádném případě nepřidáváme vodu do hmoty na začátku, ale až po zahřátí a její množství musíme přizpůsobit okamžité konzistenci.
Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu. více...

 
Praktická moudra zaměstnancům Praktická moudra zaměstnancům 15.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nedívej se při práci stále na hodiny. Pracuješ-li svědomitě a k práci máš vztah, čas ti rychle uběhne. Není-li tomu tak, práce pro tebe bude nekonečná. více...
 
Perník je nejstarší druh pečiva Perník je nejstarší druh pečiva 13.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec.Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku. více...
 
Z jakého těsta jaký korpus Z jakého těsta jaký korpus 11.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky) více...
 
Cizokrajné sladkosti Cizokrajné sladkosti 8.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy S’mores je zkráceně v angličtině some more. Jsou to dva grahamové krekry, na jeden položíte kousek čokolády, nad ohněm na špejli opečete marshmallow, položíte na čokoládu, a nahoru druhý graham. více...
 
Plundrované pečivo Plundrované pečivo 4.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. více...
 
Zákulisí želatiny Zákulisí želatiny 2.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Agar je výživná potravina bez kalorií s obsahem mnoha minerálů. Je oblíbenou zeleninou Dálného východu, známou v Japonsku a Číně dva tisíce let. více...
 
Potíž s kremrolí Potíž s kremrolí 29.8.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nezáleží jen na kvalitě nouky, ale pokud děláš klasické listové těsto, je hodně důležtý správný množství octa, způsobuje prunost těsta při pečení. Když dáme málo nebo vůbec, těsto se strašně trhá a praská. více...
 

[ další články ]


Dnes je úterý 26. září 2017
svátek slaví Andrea, zítra Jonáš

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.