Cukrář.cz

Reklama



Jak jde pečivo a víno dohromady?

Jak jde pečivo a víno dohromady?

14.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo večera. více...

Další novinky

Pocta Karlu Gottovi Pocta Karlu Gottovi 10.10.2019, rubrika: Osobnosti A to byla podstata tohoto článku těm, kteří poznali, že dostali něco shůry a že stojí za to, i přes překážky těch bez talentu, tento dar dále rozvíjet a přivést do stupně mistrovství. Tak jako největší velikán naší pop music Mistr Karel Gott. více...
 
Med a jeho sladké účinky Med a jeho sladké účinky 9.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těžce pracující člověk nebo sportovec se velmi rychle osvěží lžící medu. Na tomoto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajících cvičeních. více...
 
Fondán z dřívějších dob Fondán z dřívějších dob 7.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lze říci, že sametový vzhled dortu potaženého fondánem, si sám postupně vynutil celou speciální zdobící technologii a pomůcky, jako jsou různá filigránská razítka, zdobící nerezové kleštičky různých tvarů kleštin a kombinované vypichovače a přenášeče více...
 
Zákusky z pohledu inspekce / - 2. Zákusky z pohledu inspekce / - 2. 4.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nebalené cukrářské výrobky se musí skladovat při teplotách do 8 °C. To znamená, že by v obchodě neměly být vystaveny volně na pultech, ale ve fungujících chladicích boxech a vitrínách, které zajistí požadovanou teplotu. více...
 
Zákusky z pohledu inspekce / -1. Zákusky z pohledu inspekce / -1. 3.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základními surovinami jsou obvykle mouka, cukr, tuk, voda, mléko, jádroviny, vejce, sůl, a mnoho dalších, podle toho, o jaký druh těsta či hmoty se jedná. Důležitý je poměr použitých surovin a jejich zpracování více...
 
Halloween a dýňové recepty Halloween a dýňové recepty 30.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z rozkrojené dýně odstraníme měkkou dužinu a jádra, poté dýni oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mezitím si připravíme nálev – rozpuštěním kyseliny citronové ve vodě – do kterého na 24 hodin naložíme nakrájenou dýni. více...
 
Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. 27.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...
 
Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. 25.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pařížská šlehačka se někdy zaměňuje za několik pojmů. Tato šlehačka má několik podob a rovněž i receptur, kdy pod tímto názvem nalezneme klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna) více...
 
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo 23.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V prvé řadě dodáváme kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a být i živinou . více...
 

[ další články ]


Dnes je pondělí 14. října 2019
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.