Cukrář.cz

Reklama



Čokoládový zákusek s tekutou náplní

Čokoládový zákusek s tekutou náplní

16.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy, kterou oloupeme a nakrájíme na šikmo o síle 0.5 cm. Tato kolečka vložíme do cukru a necháme působit asi půl hodiny. více...

Další novinky

SIGEP na startovní čáře! SIGEP na startovní čáře! 14.1.2019, rubrika: Akce a soutěže Velkou upoutávkou bude Světová zmrzlinářská show v řemeslné zmrzlině v několika disciplínách pořádané největšími prodejními řetězci v oboru, které jsou plně prezentovány ve výstavních prostorách v pojetí vlastní prezentace až po jeho servis. více...
 
Jablečný dezert sira Ramsaye Jablečný dezert sira Ramsaye 11.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche. více...
 
Plundrované těsto Plundrované těsto 8.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...

 
Pálená hmota Pálená hmota 5.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Surovinové vady mohou být často způsobeny i použitou moukou.Ta pšeničná , je spíše škrobnatější, než která by měla vysoký obsah tažného a pružného lepku, který by dělal potíže jak při tvarování, tak při pečení. více...
 
Narodil se Kristus Pán - ládujme se! Narodil se Kristus Pán - ládujme se! 22.12.2018, rubrika: Cukrářská poezie Narodil se Kristus Pán,
ládujme se,
vyžrali jsme každý krám,
- utratili jsme - více...

 
Vánoční pepřovníčky Vánoční pepřovníčky 20.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C (Horký vzduch 170 °C). více...
 
Vánoční jedlička Vánoční jedlička 19.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...
 
Vánoční inspirace Vánoční inspirace 18.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tvořítkem vykrajujeme z plátu těsta hvězdičky, přeneseme je na plech slabě potřený tukem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Teplé hvězdičky obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru. více...
 
Vánoční a novoroční tradice Vánoční a novoroční tradice 17.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Věřící také měli dodržovat v adventní době půst, při kterém namísto masa mohli konzumovat vejce, mléko, sýr a ryby. Půst a pokání předcházely období vánočního blahobytu, nadbytku a veselí. více...
 

[ další články ]


Dnes je středa 16. ledna 2019
svátek slaví Ctirad, zítra Drahoslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.