Cukrář.cz

Reklama



Alaska

Alaska

21.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pláty nebo porce pečené těsta se v některých případech prokládají různými potravinami formou sendviče. Takové jídlo má pak většinou název podle suroviny která v něm převládá. více...

Další novinky

Čokoláda se švýcarským pasem Čokoláda se švýcarským pasem 18.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Byly tu další faktory, přispívající ke specifické chuti čokolády. Byly to rafinovaný cukr s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Podíl na chuti čokolády měly též speciální přísady koření. více...
 
Perník lze dělat i z piva Perník lze dělat i z piva 16.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu
Ve všech případech tmavé pivo sladkostem dodává na vláčnosti a vlhkosti, o elegantním karamelově nahořklém podtónu ani nemluvě. více...

 
Jak jde pečivo a víno dohromady? Jak jde pečivo a víno dohromady? 14.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo večera. více...
 
Pocta Karlu Gottovi Pocta Karlu Gottovi 10.10.2019, rubrika: Osobnosti A to byla podstata tohoto článku těm, kteří poznali, že dostali něco shůry a že stojí za to, i přes překážky těch bez talentu, tento dar dále rozvíjet a přivést do stupně mistrovství. Tak jako největší velikán naší pop music Mistr Karel Gott. více...
 
Med a jeho sladké účinky Med a jeho sladké účinky 9.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těžce pracující člověk nebo sportovec se velmi rychle osvěží lžící medu. Na tomoto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajících cvičeních. více...
 
Fondán z dřívějších dob Fondán z dřívějších dob 7.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lze říci, že sametový vzhled dortu potaženého fondánem, si sám postupně vynutil celou speciální zdobící technologii a pomůcky, jako jsou různá filigránská razítka, zdobící nerezové kleštičky různých tvarů kleštin a kombinované vypichovače a přenášeče více...
 
Zákusky z pohledu inspekce / - 2. Zákusky z pohledu inspekce / - 2. 4.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nebalené cukrářské výrobky se musí skladovat při teplotách do 8 °C. To znamená, že by v obchodě neměly být vystaveny volně na pultech, ale ve fungujících chladicích boxech a vitrínách, které zajistí požadovanou teplotu. více...
 
Zákusky z pohledu inspekce / -1. Zákusky z pohledu inspekce / -1. 3.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základními surovinami jsou obvykle mouka, cukr, tuk, voda, mléko, jádroviny, vejce, sůl, a mnoho dalších, podle toho, o jaký druh těsta či hmoty se jedná. Důležitý je poměr použitých surovin a jejich zpracování více...
 
Halloween a dýňové recepty Halloween a dýňové recepty 30.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z rozkrojené dýně odstraníme měkkou dužinu a jádra, poté dýni oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mezitím si připravíme nálev – rozpuštěním kyseliny citronové ve vodě – do kterého na 24 hodin naložíme nakrájenou dýni. více...
 

[ další články ]


Dnes je středa 23. října 2019
svátek slaví Teodor, zítra Nina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.