Cukrář.cz

Reklama



Čokoládové polotovary / - 1.

22.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...

Další novinky

Smetanové bonbony Smetanové bonbony 19.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. více...
 
Créme Brûlée Créme Brûlée 17.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejprve odstraníme zbylou vlhkost z povrchu "crému". Posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru (třtinového). Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko tepluaby se cukr zkaramelizoval. více...
 
Bílkový krém do listových trubiček Bílkový krém do listových trubiček 15.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Já dělám krém do trubiček 1:2 to je na jeden díl bílků dva díly moučkového cukru. Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes 30 let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vo více...
 
Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 14.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vláčnost zboží způsobuje schopnost sojové mouky vázat na sebe dvojnásobné množství vody své váhy, tj.na 1 kg sojové mouky přijdou 2 litry vody, kdežto pšeničná mouka potřebuje jen 50 % vody své váhy. více...
 
Festival Gastro Tour 2018 Festival Gastro Tour 2018 9.10.2018, rubrika: Akce a soutěže Festival Gastro Tour 2018 proběhl již tradičně souběžně s veletrhem For Gastro & Hotel ve výstavním areálu PVA EXPO v pražských Letňanech, tentokrát v termínu od 4. do 7. října 2018. více...
 
Lychee jely cup Lychee jely cup 8.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na rozdíl od želatiny a některých dalších běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání. více...
 
Ořechová kunafa - Saniyit kunafa Ořechová kunafa - Saniyit kunafa 5.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrový sirup - na přelití koláče musí být připraven 2 hodiny předem. Je obvykle doporučována směs 2 šálků cukru na 1,5 šálku vody se šťávou z jednoho citrónu a několika kapkami růžové vody (obchod s arabskými surovinami) . více...
 
Dezert z kyselých jablek Dezert z kyselých jablek 3.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou.
Cukr s 1 lžící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na oheň zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr sundáme z ohně, a přimícháme máslo a smetanu. více...

 
Čokoládový zákusek s tekutou náplní Čokoládový zákusek s tekutou náplní 1.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami více...
 

[ další články ]


Dnes je pondělí 22. října 2018
svátek slaví Sabina, zítra Teodor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.