Cukrář.cz

Reklama



Vánoční receptury

Vánoční receptury

10.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme . více...

Další novinky

Vánoční ořechové  kuličky Vánoční ořechové kuličky 9.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ořechy smícháme s olejem a hněteme do vytvoření pasty. Mokrými dlaněmi hmotu vymačkáme a zbavíme přebytečného oleje.
Cibuli nakrájíme na malé kostky, přidáme pepř a sůl a do zlatova osmažíme. více...

 
Vánoce na orientální způsob Vánoce na orientální způsob 7.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vánoční příběh se odehrává ve starověké Palestině, voní kadidlem a myrhou, kterou přinesli mudrcové při svém putování za hvězdou betlémskou. A nenápadně nám do sychravé české zimy přináší kouzelnou atmosféru Orientu. více...
 
Voňavé a kořeněné Vánoce Voňavé a kořeněné Vánoce 6.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Skutečně dobrý perník je specifická výroba. Evropou nás provází vánoční perníčky v různých variacích. Anglo-americký "gigerbread" je ozdobou perníku, ale pouze se zázvorem, který mu dodává specifickou chuť. více...
 
Vánočka Vánočka 5.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po půl hodině vánočku vyjmeme, potřeme bílkem, posypeme mandlovými lupínky a plech vložíme na horní patro trouby a teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme do doby kdy vnější plocha vánočky pěkně zhnědne . Nepoužíváme vzduchového oběhu. více...
 
Vánoční meruňková pochoutka Vánoční meruňková pochoutka 3.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tento jednoduchý recept patří do oblíbené řady cukroví připravovaného za studena. Připravíme si báječné kuličky, ve kterých je chuť sušených meruněk a ořechů doplněna lehkostí burizonů. více...
 
Koláče mají prastarou tradici Koláče mají prastarou tradici 28.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy V této době taktéž egyptští koláčníci vyráběli koláč „lebaba“, který byl zhotovován ze suchého chleba, jenž se roztrouhal a přimísilo se máslo, med a růžová voda.
více...

 
Kokosky Kokosky 25.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud je hmota dobře udělána, vytvoří se charakteristické ppraskání na povrchu. Pokud je hmota příliš řídká, kokosky se při pečení roztečou. Tak dílu zdar a hodně štěstí při výrobě více...
 
Croccantino arachide Croccantino arachide 21.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Koláč po upečení necháme trochu vychladnout. Mezitím si z másla, čokolády a citronové kůry přichystáme polevu. Jakmile se ingredience spojí v tmavou hustou hmotu, polijeme jí povrch koláče a pak vše posypeme nasekanými mandlemi. Servírujeme po vychla více...
 
Zpracováváme fondán Zpracováváme fondán 19.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Potřebné množství fondánové hmoty dáme do nádoby a bez přídavku jakýchkoliv přísad nahříváme za promíchávání na přímém ohni na teplotu 55 °C. Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu. více...
 

[ další články ]


Dnes je úterý 11. prosince 2018
svátek slaví Dana, zítra Simona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.