Cukrář.cz

Reklama



Plastická čokoláda

Plastická čokoláda

17.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. více...

Další novinky

K svatbě náleží i koláče K svatbě náleží i koláče 14.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z másla a hladké mouky vypracujeme hmotu, ze které utvoříme menší čtverec asi 20x 20 cm. Ten zabalíme do těsta připraveného z dalších surovin, dvakrát převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta. více...
 
Kavárny mají svůj účel Kavárny mají svůj účel 12.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V dobré kaváně byl teď zákusek právě tak důležitý jako káva samotná. Tím se změnil i podíl obou pohlaví v klientele: přicházelo stále více žen, které své "hodinky povídání u kávy" přesunuly z domova do veřejných míst. více...
 
Croccantino arachide Croccantino arachide 10.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dezerty dokážou povahu dané země zrcadlit jako máloco. Čokoláda patří k ingrediencím, bez nichž by se neobešly recepty v euroamerické kultuře. Stačí se však posunout kousek na východ a charakteristická vůně kakaa se vzduchem line méně a méně. více...
 
Jak je to s vajíčky? Jak je to s vajíčky? 7.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V poslední době se pohled na celou věc změnil. Vejce již nejsou tak kritizována, vyzdvihuje se i jejich pozitivní přínos, který byl v době velkého tažení proti nim opomíjen. Jak to tedy s konzumací vajíček vidí odborníci dnes? více...
 
Čokoláda ve vzpomínkách Čokoláda ve vzpomínkách 5.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Součástí muzea je i tropický skleník, kde je udržována teplota 25 - 28 stupňů a mj. tu roste strom kakaovníku. více...
 
Gumpasta Gumpasta 2.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod. více...
 
Čokoláda a temperace Čokoláda a temperace 30.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Poté co se nám podaří čokoládu zchladit, ji opatrně nahřejeme na teplotu, kdy již čokoládu budeme používat - pro tmavou čokoládu je to teplota 30 - 32°C, pro bílou a mléčnou čokoládu je to teplota 29 - 31°C více...
 
Tvoříme turecký med Tvoříme turecký med 28.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krátce předtím než dosáhneme požadované teploty, vložíme do vařící vodní lázně nádobu s bílkovým sněhem. Při dosažení 140 °C je nutno ihned hrnec v němž probíhá rozpouštění cukru stáhnout ze sporáku a podrobit intenzivnímu míchání. více...
 
Bavorský krém Bavorský krém 26.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. více...
 

[ další články ]


Dnes je úterý 18. května 2021
svátek slaví Nataša, zítra Ivo

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.