Cukrář.cz

Reklama



Velikonoce - čiň člověku dobře a křížem se ti odmění!

Velikonoce - čiň člověku dobře a křížem se ti odmění!

19.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy - Velikonoce boží to jara čas, -
věz člověče, že budeš povolán,
až v sluchu tvém shůry zazní hlas,
ty vstoupíš v posvátný pole lán. více...

Další novinky

Velikonoční hnízda Velikonoční hnízda 18.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme. více...

 
Velikonoční řezy Velikonoční řezy 17.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici. Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem. více...

 
Proč mají Velikonoce pokaždé jiné datum? Proč mají Velikonoce pokaždé jiné datum? 16.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy A protože tento lunární jev je termínově pohyblivý, mohou se Velikonoce slavit v rozmezí dnů 22. března až 25. dubna.
Čili pamatujme , že Velikonoce nastávají první neděli po prvním měsíčním úplňku, který nastane po 21. březnu. více...

 
Velikonoční vejce Velikonoční vejce 15.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V obchodech můžeme dostat i vejce svým původem již starší a ke zjištění jejich čerstvosti nám poslouží tzv. plovací test. Vejce vložíme do chladné vody. Čerstvé vejce zůstane ležet na dně více...
 
Marlenka - věčný námět Marlenka - věčný námět 12.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Salko 3 hodiny zvolna vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny je důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnědá hmota). Vyklopíme a s máslem umixujeme. Až vznikne homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny více...
 
Cukrářské postřehy Cukrářské postřehy 10.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při zhotovování cukrového kuléru se často stává, že cukr při přelévání vody zchuchvalcovatí. Tomu zamezíme, přidáme-li do páleného cukru před přilitím vody trochu amonia. více...
 
Ztráty ve výrobě a prodeji Ztráty ve výrobě a prodeji 8.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Správce daně může posoudit, zda výše stanovené normy odpovídá charakteru činnosti poplatníka a obvyklé výši norem jiných poplatníků se shodnou nebo obdobnou činností, a o zjištěný rozdíl upravit základ daně. více...
 
Mandle Mandle 5.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Požívání většího množství hořkých mandlí je škodlivé, neboť obsahují jedovaté látky. Mandle obsahují : 50% oleje, 25% bílkovin, 6% cukru, 5% minerálních látek a 3% gumy. více...
 
Hotelové dezerty Hotelové dezerty 3.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy 14 dkg másla, 8 žloutků třít, z 8 bílků sníh, 8 dkg strouhané housky zamíchat a ve vymaštěném pekáči upéct. Když se dopéká, poleje se sladkým vínem (co vypije) a nechá se vysušit. více...
 

[ další články ]


Dnes je neděle 21. dubna 2019
svátek slaví Alexandra, zítra Evženie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.