Cukrář.cz

Reklama



Skalický trdelník

Skalický trdelník

3.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Trdelník svůj název obdržel od válečku- trdlice na něhož se navinuje těsto, a který vešel ve známost pod zlidovělým označením trdlo.
Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie více...

Další novinky

Odpalované těsto Odpalované těsto 31.7.2020, rubrika: Recepty Karamel: 200g cukru, 200ml šlehačky. Za stálého míchání rozpustíme cukr, Až má zlato-hnědou barvu, tak za stálého míchání pomalu vlijeme horkou smetanu a necháme ještě, za stálého míchání, pár minut zredukovat. více...
 
Zakladní cheesecake - New York style Zakladní cheesecake - New York style 27.7.2020, rubrika: Recepty Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu. více...

 
Americké sušenky Americké sušenky 24.7.2020, rubrika: Recepty Důležité jsou také hmotnostní nuance: příliš mnoho mouky způsobuje drobivou konzistenci sušenek. Nedostatek mouky může znamenat, že těsto se v troubě rozteče dotenka. Pokud jde o cukr, rozhodně nezkoušejte krystal, pro tenhle recept. více...
 
Ženy a čokoláda Ženy a čokoláda 20.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy 300 žen bylo podrobeno testům, kdy jim byly promítnuty snímky různých potravin. Ze všeho nejvíce zareagovaly účastnice testu na obraz čokolády, kdy se jim ve tváři objevil výraz maximální spokojenosti podpořený širokým úsměvem a září očí. více...
 
Punčový dort Punčový dort 17.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. více...
 
Med z turecka Med z turecka 15.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ideální doba míchání při výrobě většího množství je kolem tří hodin, kdy necháme teplotu poklesnout až do stavu výraznějšího ochlazení, můžeme přidávat dopředu opražené a nasekané lískové ořechy více...
 
Zkuste kávu takto Zkuste kávu takto 13.7.2020, rubrika: Káva Bosenský způsob - Do džezvy o obsahu 10 cl vložíme kostku cukru, doplníme do tří čtvrtin čerstvou studenou vodou a obsah konvičky uvedeme do varu. Poté odstavíme, přidáme 7 g jemně umleté kávy, promícháme lžičkou a přivedeme opatrně k varu. více...
 
Jablečný dezert sira Ramsaye Jablečný dezert sira Ramsaye 10.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. více...
 
Historie zmrzliny Historie zmrzliny 8.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobu zmrzliny pravděpodobně umožnil vynález muže jménem Blasius Villafranca z Říma. V roce 1550 přišel na to, že je možné dosáhnout bodu mrazu, když se ke sněhu přidá ledek nebo sůl. Díky tomu se mu povedlo vyrobit zmraženou krémovou směs více...
 

[ další články ]


Dnes je čtvrtek 6. srpna 2020
svátek slaví Oldřiška, zítra Lada

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.