Cukrář.cz

Reklama



Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

19.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová. více...

Další novinky

Auf Wiedersehen lentilky ! Auf Wiedersehen lentilky ! 16.10.2020, rubrika: Business Společnost Nestlé přesune výrobu cukrovinek značky Lentilky z Česka do Německa. V Holešově na Kroměřížsku se vyrábějí již od roku 1907, ale od jara příštího roku mají být vyráběny v Hamburku více...
 
Smetana je nejen chutná, ale i potvora! Smetana je nejen chutná, ale i potvora! 14.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. více...
 
Zákusek je jako žena ... Zákusek je jako žena ... 11.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vezmeme sýr parmazán, nastrouháme jej na jemno a korpus jím posypeme a polijeme rajčatovým kečupem. Docílíme tak nejenom jeho křupavosti, ale i příjemného aromatu. více...
 
Moka řez Moka řez 9.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a čokoládovým moka zrnem. Na řezu kávový plát na němž je nastříkán kávový krém, který je šachovnicově prokládán kakaovým korpusem. Chuť a vůně kávová. více...
 
Želatina a zdraví / -2. Želatina a zdraví / -2. 7.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Želatina je potřebná pro výživu kloubů a chrupavek, pomáhá při vývoji kosterní soustavy, zubů, šlach a také svalstva. Je také potřebná v době překotného růstu v pubertě. Rovněž při nedostatku vápníku. více...
 
Želatina a zdraví /-1. Želatina a zdraví /-1. 5.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Želatina je velkým zdrojem bílkovin pro stavbu kolagenu. Ten je základní stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň a to především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky. více...
 
Káva s přídavky koření Káva s přídavky koření 2.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy). Můžete však postupovat i podle některého z těchto receptů: více...
 
Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 25.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že díky živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, kdy podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý vzhled a vláčnost. více...
 
Tiramisu Tiramisu 23.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. více...
 

[ další články ]


Dnes je pondělí 26. října 2020
svátek slaví Erik, zítra Šarlota a Zoe

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.