Cukrář.cz

Reklama



Janošův perník z Pardubic

Janošův perník z Pardubic

16.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kromě významných pozorností od představitelů města, byl princezně předán i dar z dílny perníkářského mistra Janoše ve tvaru perníkové klenotnice znázorňující námět pohádkové chaloupky. více...

Další novinky

Jak zabránit žluknutí oleje Jak zabránit žluknutí oleje 14.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žluknutí oleje (anglicky to get rancid) způsobuje vzduch, teplo a světlo, proto by olej měl být skladován v chladném místě, v dobře uzavřené láhvi, která by měla být v zásadě plná. více...
 
Pečivo a sladové přípravky Pečivo a sladové přípravky 11.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sladovací proces má za následek, že vlivem enzymů se vytvoří ve sladu rozpustné látky, v první řadě cukr a ve druhé rozpustné bílkoviny. Obojí jsou potravou kvasnicím a znamená to, že se kvašení urychluje. více...
 
Plundrové pečivo Plundrové pečivo 7.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. více...
 
Pajerský koláč Pajerský koláč 4.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem. více...
 
Italské profitirols Italské profitirols 1.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jeho plnění je libovolné, může se použít klasická náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí čokoládou. více...
 
Když nám indián praská Když nám indián praská 28.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl více...
 
Tým Chocolate Line Tým Chocolate Line 24.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy „Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice. více...
 
Větrník je nutné odvětrat Větrník je nutné odvětrat 21.8.2020, rubrika: Tipy a triky Trouba se musí předehřát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200
°C. Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. více...

 
Meruňkové polevy Meruňkové polevy 17.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Meruňková poleva sestává z cukru, vody, citronové šťávy a meruňkového džemu. K této směsi přidáme přes síto protlačenou Do 80 ml vody přidáme 120 g cukru s dochucením citronové šťávy a přivedeme do varu více...
 

[ další články ]


Dnes je sobota 19. září 2020
svátek slaví Zita, zítra Oleg

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.