Reklama
|
2.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Začnu onou pařížskou pěnou. Já osobně jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale představil bych si pod tímto názvem klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna):
více...
Další novinky
Smetanové bonbony
1.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití.
více...
Pijme včelí nápoj
26.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V této době je nutné nádobu dolévat stejným druhem medoviny, protože při dokvašování roztok ubývá. Po 3 měsících kdy je medovina skoro čirá, přistoupíme k dalšímu stáčení
více...
Croissant
24.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce. Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve vařečkou a potom rukama, nejdřív v míse a pak na pracovní ploše poprášené trochou mouky.
více...
Jádrová trubička
19.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi.
více...
Vylepšujeme kávu
17.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zvyk přidávat při vaření do konvice s kávou koření, jež zajímavým způsobem ovlivní její chuť, je odedávna rozšířen na Středním Východě i v některých dalších oblastech světa, například v Mexiku
více...
Čokoládové pralinky
14.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací
více...
Amaretto hrušky na kokosové pusince
10.2.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.
více...
[ další články ]
|
Dnes je středa 3. března 2021
svátek slaví Kamil, zítra Stela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|