Cukrář.cz

Reklama



Tvoříme Fillo těsto

Tvoříme Fillo těsto

21.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku a sůl dáme do dostatečně velké mísy a za stálého míchání přidáváme vlažnou vodu. Vzniklé těsto mícháme asi 10 minut, nebo až utvoříme relativně lepkavou kouli těsta. K těstu v míse, nebo na pomoučněném vále, přimícháme olej. více...

Další novinky

Mocca placičky Mocca placičky 19.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Pak z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Ty upečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C. více...
 
Prolínání marcipánu a potahové hmoty Prolínání marcipánu a potahové hmoty 17.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dá to trochu práce, než ze dvou tuhých hmot zpracuji rukama vláčnou "plastelínu", ale výborně se na cukru rozválí, je pěkně bílá a výborně se barví. Dort potírám bílým krémem, jednou jsem použila tmavou marmeládu pod svatební dort (to byl nápad!) více...
 
Kombinace čokolády a vína Kombinace čokolády a vína 13.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud správně zkombinujete sytou hořkou čokoládu s elegantním vínem, čeká vás nádherný požitek smyslů. Chutě a vůně vína i čokolády jsou intenzivní, navzájem se doplňují a vyvažují. Rozmanitost jejich tónů je nepřeberná.
více...

 
Jahodový sen Jahodový sen 9.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mražené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto připravené jahody smícháme s cukrem a částí vody. Směs přivedeme do varu. Po uvedení do varu přilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaříme. více...
 
Marcipán pravý a nepravý Marcipán pravý a nepravý 7.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Marcipán se používá v kuchyni již od 16. stoleti, ať už jako naplň, ozdoba či "poleva" dortu a měl by obsahovat nejméně 25 procent mandlí, jinak se mluví o mandlové pastě. Pravý marcipán se vyznačuje množstvím 50% mandlí. více...
 
Arménský medový dort Arménský medový dort 3.1.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. více...
 
Ať všem dál plane vánoční svíce Ať všem dál plane vánoční svíce 23.12.2021, rubrika: Cukrářská poezie P. F. 2022 vám všem přeje Jiří V. Řezáč
včetně toho co je v dnešku to nejcennější - zdraví !!!
- snad nám jarní pomlázka ten náš covid vypráská! - více...

 
Betlém podomácku Betlém podomácku 22.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Malý betlém na vánoční stůl lze vyrobit bez jakýchkoliv řemeslnických pomůcek a řezbářského náčiní. Postačí vám běžné kuchyňské vybavení a takzvané vizovické těsto, ze kterého zhotovíte potřebné figurky. více...
 
Vánioční oválek Vánioční oválek 21.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Všechny oválky vložíme na plech a polijeme horkým sirupem, tak aby byl polit celý obvod všech oválků. Poté oválky rovnoměrně posypeme zbylými ořechy. Před další manipulací necháme zcela zchladnout. více...
 

[ další články ]


Dnes je neděle 23. ledna 2022
svátek slaví Zdeněk, zítra Milena

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.