Cukrář.cz

Reklama



Jahodové mraky

Jahodové mraky

20.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrářský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze směsi Paloma, s lehkým šlehačkovým jahodovým krémem. Ten je připraven z měkkého tvarohu více...

Další novinky

Medovník je věčný i vděčný Medovník je věčný i vděčný 18.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po částečném, vychladnutí přidáme 700g mouky (tady je háček v receptu není jaké, jen, že má být jakostní, já to udělala půl na půl hla+polo).Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát ne teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. více...
 
Kokosová pěna s karamelem Kokosová pěna s karamelem 16.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek. více...
 
Oplatky a hořické trubičky Oplatky a hořické trubičky 13.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné. více...
 
Kdo byl prvním cukrářem Kdo byl prvním cukrářem 11.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejstarším známým cukrářem, který si postavil pomník z lidských chutí byl Julius Dragatus, člen znamenitého rodu římských Fabiů. Tento cukrář a pekař v Římě vynalezl r.177 př.K. cukroví, jemuž dal jméno Dragat více...
 
Hořka čokoláda prospívá zdraví Hořka čokoláda prospívá zdraví 9.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hořká čokoláda může být podle nových poznatků zveřejněných v časopise Nature zdravější než čokoláda mléčná. Obsahuje totiž prospěšnější antioxidanty, tedy látky, které působí příznivě na srdce a cévy. více...
 
Triky s fondánovou hmotou Triky s fondánovou hmotou 7.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků (dezerty, salonky). více...
 
Zmrzlinové pokušení Zmrzlinové pokušení 31.8.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nášup banánové zmrzliny, čokolády a vlašských ořechů vám přinese tu správnou inspiraci na nejlepší letní zážitky. Nechte pracovat svou fantazii…s touto příchutí objevíte nový šestý smysl a pozor na závislost! více...
 
Co vše je zmrzlina / -III.. Co vše je zmrzlina / -III.. 25.8.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zmrzlinovou směs je možné připravovat teplou nebo studenou cestou. V prvním případě stačí smíchat podle návodu výrobce průmyslový výrobek s pitnou vodou a ihned zmrazit na teplotu nejméně -8 stupňů C. více...
 
Co vše je zmrzlina / II. Co vše je zmrzlina / II. 19.8.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V dnešní době již jen málokterý cukrář či zmrzlinář si připravuje zmrzlinovou směs sám. Většinou i zde dostávají přednost předem průmyslově namíchávané přípravky, ať již v podobě prášků, past nebo jako kombinace obojího. více...
 

[ další články ]


Dnes je neděle 22. září 2019
svátek slaví Darina, zítra Berta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.