Cukrář.cz

Reklama



Smetanové bonbony

Smetanové bonbony

14.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...

Další novinky

Když je čokoláda prací Když je čokoláda prací 10.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Švýcaři údajně spořádají ročně se svými 11,9 kg na osobu nejvíce čokolády na světě, za nimi následují Němci s 10,1 kg.
Američané se v konzumaci čokolády opožďují s 4,9 kg a Japonci uzavírají se svými 2,2 kg snědené čokolády za rok. více...

 
Kuchařské a cukrářské spolky Kuchařské a cukrářské spolky 8.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kuchařství je řemeslo, které se neustále rozvíjí. Je ve své vrcholné formě uměním, je součástí kultury společnosti a ovlivňuje i život rodiny. Nahlédněme trochu do jeho zajímavé historie a současnosti. více...
 
Skalický trdelník Skalický trdelník 3.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Trdelník svůj název obdržel od válečku- trdlice na něhož se navinuje těsto, a který vešel ve známost pod zlidovělým označením trdlo.
Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie více...

 
Odpalované těsto Odpalované těsto 31.7.2020, rubrika: Recepty Karamel: 200g cukru, 200ml šlehačky. Za stálého míchání rozpustíme cukr, Až má zlato-hnědou barvu, tak za stálého míchání pomalu vlijeme horkou smetanu a necháme ještě, za stálého míchání, pár minut zredukovat. více...
 
Zakladní cheesecake - New York style Zakladní cheesecake - New York style 27.7.2020, rubrika: Recepty Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu. více...

 
Americké sušenky Americké sušenky 24.7.2020, rubrika: Recepty Důležité jsou také hmotnostní nuance: příliš mnoho mouky způsobuje drobivou konzistenci sušenek. Nedostatek mouky může znamenat, že těsto se v troubě rozteče dotenka. Pokud jde o cukr, rozhodně nezkoušejte krystal, pro tenhle recept. více...
 
Ženy a čokoláda Ženy a čokoláda 20.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy 300 žen bylo podrobeno testům, kdy jim byly promítnuty snímky různých potravin. Ze všeho nejvíce zareagovaly účastnice testu na obraz čokolády, kdy se jim ve tváři objevil výraz maximální spokojenosti podpořený širokým úsměvem a září očí. více...
 
Punčový dort Punčový dort 17.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. více...
 
Med z turecka Med z turecka 15.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ideální doba míchání při výrobě většího množství je kolem tří hodin, kdy necháme teplotu poklesnout až do stavu výraznějšího ochlazení, můžeme přidávat dopředu opražené a nasekané lískové ořechy více...
 

[ další články ]


Dnes je pátek 14. srpna 2020
svátek slaví Alan, zítra Hana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.