Cukrář.cz

Reklama



Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou

Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou

15.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto nejdříve lehce vyválíme na šátku jemně zaprášeném moukou. Následně vložíme obě ruce dlaněmi dolů pod těsto a hřbety ruky vytahujeme do tenkého plátu. více...

Další novinky

Cukrářská moudra Cukrářská moudra 13.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati). Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo. více...
 
Věnečky s krémem Věnečky s krémem 11.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky. více...
 
Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny 8.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Látky taniny, které jsou v červeném víně obsaženy, se počítají mezi "vyvolávače" bolesti hlavy. Proto se doporučuje jeho konzumaci prokládat pitím stolní vody. více...
 
Med nad zlato Med nad zlato 6.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Protože med je produktem hotovým k použití bez umělého zpracování a je složen převážně ze dvou cukrů nejpřijatelnějších pro organismus, je velmi vhodný pro potřeby kojenců a měl by být doporučován k hojnějšímu užívání v kojeneckých dietách. více...
 
Rychlé tiramisu Rychlé tiramisu 4.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu. více...
 
Zhotovit větrník může být i kříž Zhotovit větrník může být i kříž 1.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. Dělá se to do té doby, než se chytne barva větrníků a trouba je pak zavřená více...
 
Cukrářský obor v uměleckém ztvárnění Cukrářský obor v uměleckém ztvárnění 30.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Navštívíme-li některou z vrcholových cukrářských soutěží v Česku či v zahraničí, tak lze s určitostí říci, že nejvýše ohodnocená díla, lze bez nadsázky zahrnout do oblasti ryzího umění, protože s běžnou cukrářskou tvorbou nemají pranic společného. více...
 
Fruktóza v cukrářské výrobě Fruktóza v cukrářské výrobě 28.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné. Výrobek je vhodný i pro diabetiky. více...
 
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo 25.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné. více...
 

[ další články ]


Dnes je úterý 19. června 2018
svátek slaví Leoš, zítra Květa

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.