Cukrář.cz

Reklama



Svatební koláčky

Svatební koláčky

20.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Existuji i varianta v přidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškotů do tvarohové náplně. Ale jen do vázaných buchet, protože se v buchtách tvaroh neztrácí. více...

Další novinky

Cukrářské hry s jablky Cukrářské hry s jablky 18.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lze vybrat to správné jablko pro konkrétní kuchyňské použití může být skutečná věda. Na druhou stranu se na to můžete podívat i z lepší stránky a proměnit vaření s jablky ve hru: díky pokusům s jednotlivými odrůdami. více...
 
Analýza čokolády Analýza čokolády 15.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hořká čokoláda obsahuje 31 – 38% kakaového másla, 16 – 32% kakaového prášku a 30 – 50% cukru. Přičemž fyzikální vlastnosti čokolády ovlivňuje především kakaové máslo. Má vysoký stupeň krystalizace a krystalizuje v šesti různýcch formách. více...
 
Jahodové mraky Jahodové mraky 13.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Český národ miluje jahody, jahodová příchuť je v potravinářských výrobcích jednoznačně nejoblíbenější. V dnešní době jsou navíc jahody k dostání celoročně, a proto se stále častěji používají také v cukrářské výrobě. více...
 
Těsto na zhotovení dortů Těsto na zhotovení dortů 11.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Celkem 20 lžic, chceme-li tam něco víc než jen mouku, musím ubrat příslušné množství mouky ubrat a nahradit ji rovnoměrně množstvím něčeho jiného. více...
 
Jablečný dezert Jablečný dezert 8.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto nalijeme na jablka a případně posypeme mandlovými vločkami a cukrem moučkou. Pečeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě (okraj uvolníme od formy nožem). více...
 
Ořechy v informacích Ořechy v informacích 6.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně. více...
 
Tvoříme mascarpone Tvoříme mascarpone 3.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone se dá normálně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá - ohřejeme 1 litr smetany na približně 90 °C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme ca. 10 minut. více...
 
Čas Vánoc černého zbarvení Čas Vánoc černého zbarvení 23.12.2020, rubrika: Cukrářská poezie Však dávný středověk přišel k nám,
mor jeho poselství nese,
host, kterýž nebyl zván,
životy našimi krutě nám třese. více...

 
Vánočka na vícero způsobů Vánočka na vícero způsobů 21.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. více...
 

[ další články ]


Dnes je čtvrtek 21. ledna 2021
svátek slaví Běla, zítra Slavomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.