Reklama
|
14.4.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny. Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení.
více...
Další novinky
České zmrzliny stále lákají
9.4.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Paradoxně nejvíce zmrzliny v Evropě jedí severské národy. Dánové a Švédové jedí tak jedenáct litrů na osobu. Z tohoto pohledu má Česko stále velký potenciál. Ale i tady spotřeba roste. Nárůst je ale pomalý, nijak dramatický.
více...
Jemné pečivo
7.4.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy. V mírnější troubě upečeme. Vychladlý makovec přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
více...
V čerň skryta je pomlázka lásky
2.4.2021 , rubrika: Cukrářská poezie
Neslyšet mládenců jásot, nezní z vesela dívek hlásky, příchozích podrážek klapot- zakryl stín vyznání lásky - Mrak, jenž covid se jmenuje,všude kol nás je přítomen, na buben smrti bubnuje, kdo z nás bude jím osloven?
více...
Velikonoční chléb
1.4.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rozpustíme máslo a s cukrem, vejcem, solí, citronovou kůrou, citronátem a rozinkami smísíme s odpočinutou směsí. Vše ušleháme do podoby těsta, které pak necháme znovu odpočinout do doby než zdvojnásobí svůj objem.
více...
Velikonoční šunka zapečená v těstě
31.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou.
více...
Velikonoce po polsku
30.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do kastrolu dáme med a sádlo, na mírném ohni rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Do mouky přidáme utřená vejce, med rozpuštěný se sádlem, sodu a rumové aroma. Umícháme těsto a dáme na 12 hodin do ledničky
více...
Velikonoční oko
29.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky.
více...
Pastovitá glukóza
26.3.2021 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme
více...
[ další články ]
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|