Cukrář.cz

Reklama



Melounový šampionát 2019

Melounový šampionát 2019

12.7.2019, rubrika: Akce a soutěže V absolutním pořadí s přehledem dominovala Klára Harvánková, velmi zdatně se držela Martina Koumarová. Třetí byla Tereza Buchtová, která řeže teprve rok a čtvrt a nechala za sebou řadu zkušenějších účastníků. více...

Další novinky

Vestfálský jablečný nákyp Vestfálský jablečný nákyp 8.7.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po upečení nákypu a částečném zchladnutí jej převrácením vyjmeme z formy a nakrájíme do potřebných tvarů. Vložíme na talíř a polijeme vanilkovou omáčkou. Odekorujeme nastrouhanou hořkou čokoládou. více...
 
Plundrované těsto Plundrované těsto 3.7.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...

 
Léto a zmrzlina - jedno jest Léto a zmrzlina - jedno jest 1.7.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zmrzlina patří mezi výnosný cukrářský artikl - tomu by měla být přizpůsobena také prodejní strategie. Vitrína by měla být vystavena do výlohy, do ulice nebo přímo proti vstupu do prodejní místnosti. "Nákup zmrzliny je emocionální záležitost. více...
 
Smetanová zmrzlina s kávou Smetanová zmrzlina s kávou 28.6.2019, rubrika: Recepty Po zhotovení zmrzliny vlijeme kávu do výše 1/3 misky. Zbylý prostor pečlivě vyplníme zmrzlinou ze zmrzlinového stroje, povrch ozdobíme šlehačkou a v podobě viz.foto servírujeme s malou lžičkou. Misku můžeme dekorativně obsypat kávovými zrny. více...
 
Svůdná sladkost za zvláštními názvy Svůdná sladkost za zvláštními názvy 26.6.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Název rakvička jako výrobek v české cukrařině je vpravdě morbidní a nemá nic s polečného s pohřební urnou. Kdo takový název vymyslel či poprvé užil asi již nikdy neurčíme.

více...

 
Perník má velkou tradici Perník má velkou tradici 24.6.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hlavní látky, které med obsahuje jsou:
35% ovocného cukru, 42% hroznového cukru, 2% surového cukru, malou část bílkovin,vody, voskoviny, volné kyseliny, aroma a barviva. více...

 
Košíček se smetanovou zmrzlinou a ovocem Košíček se smetanovou zmrzlinou a ovocem 21.6.2019, rubrika: Recepty Zmrzlinovou směs vytočíme do přiměřené výše do připravených košíčků a ozdobíme nakrájeným ovocem. viz. foto. více...
 
Tvoříme muffiny Tvoříme muffiny 21.6.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V předehřáté troubě na 190 - 200 stupňů přibližně 20 minut. Pokud po upečení budou vaše muffiny mít nesouměrnou "čepicku", pečete při moc vysoké teplotě. více...
 
Tvoříme banketky Tvoříme banketky 19.6.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Povrch dokynutých těstových kusů se před sázením upravuje vlažením, sypáním atd. K vlažení se používají kartáče namáčené do vody. Pece se při výrobě banketek vytápí na 250°C - 270°C. Doba pečení se pohybuje kolem 12 – 30 minut. více...
 

[ další články ]


Dnes je sobota 20. července 2019
svátek slaví Ilja, zítra Vítězslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.