Cukrář.cz

Reklama



Původ obložených chlebíčků

Původ obložených chlebíčků

23.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Přines kus chleba a dej do něho kus roštěnky!" Sluha potřel dva kusy chleba máslem, obložil jej masem a přinesl svému pánovi k hracímu stolu. Tento příběh se prý udál roku 1733 více...

Další novinky

Náměty na využití čokoládových polotovarů II. Náměty na využití čokoládových polotovarů II. 17.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nabízí se možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Není náročná na zpracování jako čokoládové polevy (temperace) a přitom má zachovány některé znaky čokoládových polev. více...
 
Náměty na využití čokoládových polotovarů I. Náměty na využití čokoládových polotovarů I. 13.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud zvolíte pro výrobu tohoto dezertu čokoládu s kakaovým máslem, tak jmenované polotovary nejprve vytemperujeme a teprve potom přidáme rozpuštěný fondán, upravené meruňky i burizony. více...
 
Čokoládovo - bramborový dort z Porýní Čokoládovo - bramborový dort z Porýní 9.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu. více...
 
Sladovací preparáty - ano, ale s mírou! Sladovací preparáty - ano, ale s mírou! 5.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné. více...
 
Kokosky Kokosky 2.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem. více...
 
Medovník - jeden z mnoha Medovník - jeden z mnoha 27.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pěna . více...
 
Handikep domácích týmů na soutěžích Handikep domácích týmů na soutěžích 25.9.2017, rubrika: Akce a soutěže V soutěžích se hodnotí smyslově. Je to zrakový vjem, chuť, vůně a zkušenost s takovouto prací. Komise hodnotí spoustu dalších faktorů, jakými jsou celkový dojem soutěžní práce, příprava, souhra týmu, technika práce, čistota, dodržov více...
 
Ořechová rozmanitost Ořechová rozmanitost 22.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Obsahují rostlinné oleje, které se z velké části skládají ze zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin, část vitaminů, především ze skupiny B, a také pro lidské zdraví nezbytné minerální látky, jako jsou draslík, vápník nebo fosfor. více...
 
Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 20.9.2017, rubrika: Tipy a triky Je to široký sortiment různých mediciálních bonbonů a čerstvého ovoce pro zdraví člověka,
které se často zakomponuje do cukrářských výrobků. více...

 

[ další články ]


Dnes je středa 22. listopadu 2017
svátek slaví Cecílie, zítra Klement

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.