Cukrář.cz

Reklama



Čokoládový zákusek s tekutou náplní

Čokoládový zákusek s tekutou náplní

19.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami. více...

Další novinky

Kdo jí sladké, ten je šťastný Kdo jí sladké, ten je šťastný 15.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zvyšují okamžitě hladinu cukru v krvi. Patří sem sacharóza (řepný, třtinový cukr), která se v zažívacím ústrojí rychle rozkládá. Glukóza se vyskytuje ve vinných hroznech a jiných plodech, v ovoci, zelenině, medu a nektaru; frukt více...
 
Prý vznikal perník takto Prý vznikal perník takto 14.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy . Hlavní látky, které med obsahuje jsou:
35% ovocného cukru, 42% hroznového cukru, 2% surového cukru, malou část bílkovin,vody, voskoviny, volné kyseliny, aroma a barviva. více...

 
Pivní zmrzliny Pivní zmrzliny 13.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hosté si mohou objednat zmrzlinový pohár, který kombinuje tři různé příchutě pivní zmrzliny. První kopeček chutná po archivním belgickém pivu Cuvée du Chateau. Jedná se o tmavé pivo, které je pýchou pivovaru Van Honsebrouck. více...
 
Svatební koláčky Svatební koláčky 10.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vždy dáváme jako první bud' makovou nádivku nebo ořechovou, i povidla nebo marmeládu a na to tvarohovou náplň a půl mandle – spařené a oloupané.
Náplně si vždy připravíme před zaděláváním těsta, nenechává se kynout, do těsta nepřijdou žádná vejce. více...

 
 HARIBO Chamallows Flowers HARIBO Chamallows Flowers 7.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Bonbony typu marshmallows, k nimž patří i nové HARIBO Chamallows Flowers, mají opravdu dlouhou historii, která sahá až do dob starého Egypta. Jejich základem byla v minulosti míza z rostliny Althea officinalis, z níž se vyráběly sladkosti více...
 
Čokoládovo - bramborový dort Čokoládovo - bramborový dort 6.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu. více...
 
Kyprost těsta Kyprost těsta 3.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kvašením těsta, do něhož jsou přidány kvasnice (drobnohledné houby množící se pučením), nastává chemický proces, při němž vzniklý kysličník uhličitý spolu s unikajícími vzniklými párami těsto zvedá a kypří. více...
 
Obilniny k snídani Obilniny k snídani 1.5.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Podle tradičního receptu sestává směs ze 30 procent drceného ovsa, 30 procent pšeničných vloček, 10 procent rozinek, 10 procent lískových ořechů a 20 procent čerstvých jablek nebo jiného ovoce podle sezony. více...
 
Fondán dá trochu práci Fondán dá trochu práci 28.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána. Fouknutím do blány v očku se vytváří bublina. více...
 

[ další články ]


Dnes je pondělí 20. května 2019
svátek slaví Zbyšek, zítra Monika

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.