Reklama |
Masopustní koblihymotto:..." já koblížek, koblížek, Masopust je lidová tradice v podobě třídenních oslav, mající svůj vrchol v úterním dni před Popeleční středou. To je den, který je pro věřící vstupem do období 40 denního půstu před liturgickými oslavami Velikonoc. Masopustní koblihy Dle šéfových slov lze říci, že surovinové poměry nejsou až tak rozhodujícím činitelem kvality a drobné gramážové odchylky dle vašich poznatků nejsou na závadu. Tento recept vás nehodlá poměrově svázat, ale poradit- dle slov velkého šéfa Heinze Mathesa - záleží hlavně na na postupu při zpracování, kynutí a kvalitě mouky. Onu zmíněnou polohrubou zkuste experimentálně zaměnit i s jiným druhem. Čili oněmi hlavními faktory dobré koblihy jsou: Podstatou dosažení dobrého výsledku je proces kynutí, kdy nesmíte nechat těsto překynout a oschnout. Těsto nesmí být příliš tuhé a ani příliš řídké. Ve vašem odhadu optimálního zpracování těsta je skryta více jak polovina úspěchu kvality chutné koblihy! Dobou chuť vám přeje Jiří Řezáč z Větrníku, který poskytnuté rady nemá ze své hlavy, ale od svého bývalého šéfa pan Mathesa ze stejnojmenné pekárny- cukrárny-kavárny v dolnorakouském Korneuburgu.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |