Reklama |
Vrcholy cukrářského uměníVrchol, který je v dnešní mluvě znám už spíše prostřednictvím výrazu "Top", než užitím mluvy v mateřském jazyce. Ať tak či onak, skutková podstata toho co si pod tím představujeme v cukrářském oboru, je neměnná a my se dnes podíváme na tvorbu vrcholových cukrářů, kteří svůj um prezentují taktéž na Top soutěžích, kterou je gastronomická olympiáda či nějaká soutěž s puncem světovosti. Zde se bude jednat o ukázku toho, co je možné prostřednictvím cukrářského umění zvládnout, vyjádřit a v návaznosti na pocitový vjem i potěšit, respektive zkulturnit duši toho, komu je takový výrobek věnován při nějaké významné příležitosti.
Jistěže v takovýchto případech, jenž jsou zobrazeny na těchto snímcích, při nichž se opravdu už jedná o světovou tvorbu té nejvyšší kvality, se musí v hodnocení těchto výtvorů brát v potaz jejich možné použití a všichni víme, že je nelze zařadadit do repertoáru běžného cukrářského prodeje. Tak jak došlo v oděvní módě - a stále docházet bude - k vrcholovým výtvarným výstřelkům, neřkuli k dělovým kanonádám, na které se sjede podívat celý svět, tak je nutné připomenout, že se v těchto případech nejedná o konfekční tvorbu určenou pro běžné užívání, a že ji zdaleka neužívá ani vyvolených "horních deset tisíc". Jedná se spíše o návrhový trend námětového maxima, mající za účel ukázat, co vše se může v hlavě špičkového návrháře, za pomoci posledních technických výrobních nástrojů, zrodit.
Jistěže jde v každém případě pouze o tvorbu salónní. Avšak nejinak je tomu i s náměty na olympijském kolbišti, mající své poslání prezentovat profesní um spíše výjimečných jednotlivců, jehož praktický výsledek je určen zraku spotřebitelů pro mimořádné příležitosti, než praktickému lidskému trávicímu ústrojí. Račte mně prominout takovýto drsný pragmatismus, ale je to tak.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |