Cukrář.cz

Reklama



FIALOVÝ Zličín / -2.

fiogf49gjkf0d

Zličínská předváděcí akce  společnosti FIALA - PRAHA spočívala v prezentaci zhotovení moderních zákusků. Jednalo se v tomto případě o cukrářský sortiment, který je u Fialů teprve krátce v nabídce či teprve se dostane před zraky zákazníka až po novém roce. Účelem semináře bylo seznámení zájemců o progresivní novinky z vývojové dílny společnosti Martin Braun, která vyslala na pražskou misi svého firemního lektora.

Malý dort - s příchutí ledových švestek

Suroviny pro 4 malé dorty, 18 cm průměr, vysoký 5 cm, 32 řezů

Kořeněný korpus

425 g pšeničné mouky
  90 g Gewürztrieb 2000
350 g cukru
450 g mléka 3.5 %
100 g vajec
150 g stolního oleje
--------------------------
Všechny suroviny dobře promícháme a hmotu vložíme do předehřáte kruhové formy.

Winterpflaumen-Sahne

  240 g Alaska-express Winterpflaume
  300 g vody asi 26 °C
1200 g šlehačky neslazené
------------------------------
Alaska-express Winterpflaume rozpustíme ve vodě a vmícháme šlehačku

Ozdoba

500 g Fruchti-Top Pflaume
140 g Cristaline Neutral
180 g zdobících plátků tmavých

Zhotovení

Zchladlý korpus rozpůlíme a  vložíme do naolejované a cukrem vysypané formy. Naplníme, uhladíme a naneseme Alaska-express Winterpflaume. Necháme ztuhnout v ledničce asi 1 hodinu. Rozevřeme kruhy, naneseme vrstvu Cristaline a obložíme Dekorplatte.
Pečeme při teplotě  170 -180 °C asi 35 minut.

Výrazy

Gewürztrieb - kořené výhonky
Winterpflaume - zimní, resp. ledová švestka
Dekorplatte - zdobící plátky

Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.





Dnes je sobota 8. května 2021
svátek slaví stát, zítra Ctibor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.