Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recept - Ořechová závora

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 50 ks

150 g másla (z toho 100 g pokojové teploty)
50 g cukru
sůl
1 vejce
200 g mouky
400 g různých ořechů
80 g medu
100 g třtinového cukru
100 ml šlehačky

Příprava

100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhněteme ručním hnětačem, rozšleháme vejce, přidáme mouku a uhněteme těsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.

Směs ořechů hrubě nasekáme. 50 g másla, medu, cukru,  a šlehačky za stálého míchání vaříme 3 minuty. Vmícháme ořechy a sejmeme ze sporáku.

Plech (28x20), nebo dortovou formu (průměr 28 cm) vyložíme papírem na pečení, poprášíme moukou a vyplníme těstem.
V předehřáté troubě při teplotě 200 °C (se vzduchovým oběhem 180 °C) na 2. podlaží od spodu předpékáme 20 minut.

Na předpečené těsto vložíme ořechovou směs a pečeme 15 -18 minut. Na plechu, či ve formě necháme vychladnout a nakrájíme na jednotlivé kusy 5x3 cm.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Dnes je čtvrtek 24. září 2020
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.