�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní recept - Oøechová závora

Autor:
Datum vyd�n�: 07.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=998

100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhnìteme ruèním hnìtaèem, rozšleháme vejce, pøidáme mouku a uhnìteme tìsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 50 ks

150 g másla (z toho 100 g pokojové teploty)
50 g cukru
sùl
1 vejce
200 g mouky
400 g rùzných oøechù
80 g medu
100 g tøtinového cukru
100 ml šlehaèky

Pøíprava

100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhnìteme ruèním hnìtaèem, rozšleháme vejce, pøidáme mouku a uhnìteme tìsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.

Smìs oøechù hrubì nasekáme. 50 g másla, medu, cukru,  a šlehaèky za stálého míchání vaøíme 3 minuty. Vmícháme oøechy a sejmeme ze sporáku.

Plech (28x20), nebo dortovou formu (prùmìr 28 cm) vyložíme papírem na peèení, poprášíme moukou a vyplníme tìstem.
V pøedehøáté troubì pøi teplotì 200 °C (se vzduchovým obìhem 180 °C) na 2. podlaží od spodu pøedpékáme 20 minut.

Na pøedpeèené tìsto vložíme oøechovou smìs a peèeme 15 -18 minut. Na plechu, èi ve formì necháme vychladnout a nakrájíme na jednotlivé kusy 5x3 cm.

Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku