Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční recept - Ořechová závora

Autor:
Datum vydání: 7.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=998

100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhněteme ručním hnětačem, rozšleháme vejce, přidáme mouku a uhněteme těsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 50 ks

150 g másla (z toho 100 g pokojové teploty)
50 g cukru
sůl
1 vejce
200 g mouky
400 g různých ořechů
80 g medu
100 g třtinového cukru
100 ml šlehačky

Příprava

100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhněteme ručním hnětačem, rozšleháme vejce, přidáme mouku a uhněteme těsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.

Směs ořechů hrubě nasekáme. 50 g másla, medu, cukru,  a šlehačky za stálého míchání vaříme 3 minuty. Vmícháme ořechy a sejmeme ze sporáku.

Plech (28x20), nebo dortovou formu (průměr 28 cm) vyložíme papírem na pečení, poprášíme moukou a vyplníme těstem.
V předehřáté troubě při teplotě 200 °C (se vzduchovým oběhem 180 °C) na 2. podlaží od spodu předpékáme 20 minut.

Na předpečené těsto vložíme ořechovou směs a pečeme 15 -18 minut. Na plechu, či ve formě necháme vychladnout a nakrájíme na jednotlivé kusy 5x3 cm.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 21.10.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku