Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční beránek - z Německa

5.4.2007 | Autor: Ernest Mühle | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny ( pro formu cca 700 - 800 ml)

125 g tuku na pečení
125 g cukru
1 balíček vanilinového cukru
trochu soli
50 g nastrouhaného kokosu
3 menší vejce
100 g pšeničné mouky
olej na pečení
strouhanka
práškový cukr

Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemně namletou strouhankou.Tuk na pečení ručně rozšleháme do pěny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sůl za stálého šlehání až do jejího rozpuštění. Do vzniklého těsta vlijeme několik kapek oleje.
Vejce samostatně rozšleháme (ca. 1 minutu) přes síto přidáme mouku a vše důkladně vyšleháme.Na pánvi (bez tuku) orestujeme nastrouhaný kokos (po nastrouhání jej doupravit do podoby vloček). Necháme vychladnout a zapracujeme do těsta.
Pečeme při teplotě 170 - 200 °C v horním patře trouby asi 40 minut.Po upečení necháme beránka ve formě částečně zchladnout a poté jej opatrně vyklepneme,  a po úplném zchladnutí posypeme práškovým cukrem. Obdobným způsobem můžeme péct i velikonočního zajíčka a dalších velikonočních symbolů za použití příslušné formy.


Dnes je čtvrtek 24. září 2020
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.