Reklama |
Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně: Vyberenme si několik pěkných jablek a hrušek pěkně modelovaných, rozpůlíme je vodorovným řezem tak, aby v jedné polovině byla stopka a ve druhé bubáček. Od druhé poloviny si uděláme formu ze sádry nebo síry. Nejlepší je sírová forma se sádrovým obalem. Marcipánové kousky, určené na výrobu ovoce hladce vyválíme, trochu vytáhneme do délky a vtlačíme do formy. Spodní polovinu ovoce modelujeme přiměřeně k tomu, což jde velmi rychle. Takto získané ovoce je pěknější nežli ovoce vytvořené v dřevěných formičkách a mimo to při tomto způsobu se ušetří mnoho času.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je neděle neděle 16. listopadu 2025
svátek slaví Otmar, zítra Mahulena Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |

