�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek

Autor: Radim Øezáè
Datum vyd�n�: 30.12.2001
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=36

Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvìrnìji dle pøírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, poèínáme si následovnì:

fiogf49gjkf0d
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvìrnìji dle pøírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, poèínáme si následovnì: Vyberenme si nìkolik pìkných jablek a hrušek pìknì modelovaných, rozpùlíme je vodorovným øezem tak, aby v jedné polovinì byla stopka a ve druhé bubáèek. Od druhé poloviny si udìláme formu ze sádry nebo síry. Nejlepší je sírová forma se sádrovým obalem. Marcipánové kousky, urèené na výrobu ovoce hladce vyválíme, trochu vytáhneme do délky a vtlaèíme do formy. Spodní polovinu ovoce modelujeme pøimìøenì k tomu, což jde velmi rychle. Takto získané ovoce je pìknìjší nežli ovoce vytvoøené v døevìných formièkách a mimo to pøi tomto zpùsobu se ušetøí mnoho èasu.

Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku