Cukrář.cz

Reklama



Britové se stávají milovníky kávy

08.04.2002 | Autor: All | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Británie sice trochu opožděně, ale přece jen přichází na chuť kávě. Ve městech vyrůstají jako houby po dešti nové kavárny, v nichž si Britové užívají příjemného prostředí, které si oblíbili na cestách po evropských zemí typu Francie či Itálie.
"Lidé cestují a vstřebávají rozmanité kultury. Najednou jsme blíž Italům a Francouzům. Nebo se nám aspoň taková představa líbí," říká zaměstnankyně jedné z nejznámějších kávových společností v Británii Taylors of Harrogate Jessica Amblerová.
Kavárny zatím nemohou pochopitelně konkurovat tradičním britským hospodám a pintě dobrého piva, jsou ale nepřehlédnutelným projevem moderního, uvolněného kosmopolitního životního stylu, píše agentura Reuters.
Evropská tradice se do Británie dostává oklikou přes americké kávové giganty, jakým je kupříkladu Starbucks. Ty určují také vzhled místních kaváren, kde si můžete v pohodlném křesle u nízkého stolku v klidu přečíst noviny, zatímco se zde na rozdíl od francouzských či italských kaváren nedočkáte alkoholických nápojů či sýra a klobásek.
Podle průzkumů Britové také stále více dokážou ocenit kvalitu kávy, jako si už dříve vytříbili vkus pro exotická indická, čínská či arabská jídla. To dokazuje mimo jiné rostoucí množství prodané pražené a mleté kávy a klesající odbyt kávy instantní.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.