Cukrář.cz

Reklama



Společnost Starbucks vstoupila do Česka

23.01.2008 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Společnost Starbucks (nasdaq: SBUX) a její joint-venture partner AmRest otevřela  v úterý 22. ledna 2008 svou první kavárnu v Praze. Kavárna se nachází přímo v centru hlavního města v budově Grömlingovského paláce na Malostranském náměstí. Společnost AmRest Coffee s.r.o., joint-venture partner, bude zodpovědná za provoz kaváren Starbucks v České republice.
„Jsme hrdí na to, že se nám podařilo pečlivě a ohleduplně renovovat prostory Grömlingovského paláce a navrátit ho tak zpět do dob, kdy fungoval jako kavárna a oblíbené místo zdejší komunity,” řekl Cliff Burrows, prezident společnosti Starbucks pro Evropu, Blízký východ a Afriku. „Jsme opravdu rádi, že můžeme Pražanům nabídnout kávu Starbucks právě v prostorách Grömlingovského paláce, který vždy patřil vyhledávaným lokalitám místních obyvatel.“
„Věnovali jsme opravdu velkou pozornost tomu, aby byly při renovaci zachovány všechny původní architektonické rysy budovy,“ řekl Jakub Střeštík, ředitel provozu Starbucks Česká republika. Prostory, ve kterých se kavárna nachází, byly za tímto účelem používány již v roce 1874 a po celá desetiletí zůstaly oblíbeným místem vzdělanců, literátů a místních obyvatel. Renovace obnovila původní podlahu, byly použity doporučené barevné odstíny, byla ponechána všechna původní okna a také jméno společnosti na fasádě je provedeno tak, aby bylo v souladu s okolními budovami na náměstí. Starbucks zde také představí svůj program na podporu četby a literatury. Zákazníci budou mít příležitost zúčastnit se kulturních a literárních akcí jako je představení nové knihy nebo autorské čtení aj.

Starbucks jako nedílná součást místní komunity
Společnost Starbucks s potěšením oznamuje, že v souvislosti s otevřením první kavárny v České republice uzavřela partnerství se základní školou na Uhelném trhu v Praze 1. „Jsme velmi rádi, že můžeme škole na Uhelném trhu pomoci, kromě jiného, s renovací studovny a rozšiřováním knihovního fondu. Je to skvělý způsob jak se stát plnohodnotnou součástí místní komunity,“ řekl Střeštík. „A co je ze všeho nejdůležitější, naši zaměstnanci se budou osobně podílet na tzv. ‚živých knihovnách‛ pro studenty, kde povedou jazykové kurzy a budou s nimi sdílet své životní zkušenosti, čímž je budou motivovat ke vzdělávání, zájmu o literaturu a četbu. Podpora místní komunity je pro nás dlouhodobý závazek a toto je pouze první z mnoha aktivit, které chceme v budoucnu realizovat.“

Praha jako vstupní brána do střední a východní Evropy
Ve střední a východní Evropě je Česká republika pro společnost Starbucks při expanzi v tomto regionu klíčovým trhem. „Minulý rok v květnu jsme otevřeli naši první kavárnu v Bukurešti a dvě další v Moskvě a ze strany zákazníků se nám dostalo vřelého přijetí,“ řekl Burrows. „Další kavárny Starbucks se chystáme otevřít v Polsku a Maďarsku a vzhledem k dlouhé tradici kavárenské kultury v těchto zemích jsme si jisti, že půjde o úspěšnou expanzi. V současnosti společnost provozuje více než 1 250 kaváren ve 24 zemích v Evropě, na Středním východu a v Africe.
„Naši zaměstnanci, zkušenosti a vysoce pozitivní přístup jsou nejlepší možnou kvalifikací pro partnerství se společností jako je Starbucks. Jsme rádi, že se můžeme zákazníkům v České republice, Polsku a Maďarsku konečně nabídnout kávu této legendární značky,“ řekl Henry McGovern, CEO AmRest.

O společnosti Starbucks
Společnost nabízí všem zákazníkům jedinečný zážitek, který přichází s každým douškem výjimečné kávy Starbucks.

O společnosti AmRest
AmRest je největší nezávislý provozovatel restaurací ve střední a východní Evropě. Spravuje 252 restaurací KFC, Pizza Hut, Burger King, freshpoint a Rodeo Drive v Polsku, České republice, Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Rusku. Společnost bude provozovat kavárny Starbucks v Polsku, Maďarsku a České republice. AmRest provozuje restaurace prostřednictvím licenční dohody, kterou neposkytuje dalším společnostem.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.