Cukrář.cz

Reklama



Téma "Orechovy dort"


Orechovy dort
Od: lukas

06.03.2009 2:09:26.
id: 5963.


Dobry vecer!!!prosim vas o radu!
Chtel bych se zeptat kdyz pecu orechovy dort na 160stupnu/1hodinu kdyz ho vytahnu z konvektomatu tak me propadne uprostred!nevim cim to je a proto prosim o radu!mockrat dekuji!

odpovědět

Nadpis: Re: Orechovy dort
Od: Johny

Vloženo: 07.03.2009 11:06:06.
ID: 5994.


Dobrý den Lukasi,

pokud se vám dort po vyndání z konvektomatu propadne uprostřed, může to znamenat, že nebyl dostatečně propečený. Zkuste zvýšit teplotu na 180°C, sníží se vám tím pádem i doba pečení, dle konvektomatu. Před vytáhnutím z pece, píchnete do dortu špejli. Pokud bude dort již propečený, měl byste vytáhnout suchou špejli. Pokud dort nebude propečený, bude na špejli buď syrové nebo mazlavé těsto, tudíž potřebuje dort ještě dopéct. Pokud by byl na vrchu již tmavý, stačí přikrýt alobalem nebo papírem na pečení.

Tak snad to pomůže, kdyby něco, napište.

Johny

odpovědět

Nadpis: Vysušené moučníky
Od: Rozárka

Vloženo: 26.03.2009 18:32:09.
ID: 6115.


Prosím o radu, po upečení (hlavně kynutého těsta)
mám sice moučníky dobré, ale dlouho nevydrží měkné, spíš je mám vysušené. Také nevím, co dělám špatně, když mi přo pečení dortu prostředek vyběhne a ve výsledku má tvar čepice.
Moc děkuji za rady!!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Vysušené moučníky
Od: Johny

Vloženo: 26.03.2009 21:05:16.
ID: 6122.


Tak co se týče kynutého těsta - močníků, zkuste porovnat různé receptury co se týče obsahu tuku v jednotlivých recepturách. Do správných receptur údajně naše babičky dávávali tři druhy tuku - olej, máslo, sádlo.
Když dort při pečení vyběhne a má čepici, znamená to, že bylo uprostřed více hmoty než na okrajích. Nebuďte smutná, to se stává běžně i nám profíkům. Po upečení vršek dortu poprášíme moukou a otočíme ho na plech vyložený papírem. "Čepice" se částečně srovná, pokud to nepomůže, čepici zkrátka zkrojte.

S pozdravem Johny

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.