| 
 Reklama
          
 
 | Téma "K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty"
 
    | 
		  |  | K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: anna
 | 12.04.2008 15:04:27.id: 4545.
 
 |  
		    |  | dobrý den chtžěla bych vědět jak a z čeho se vyrábí hmota K2 a modelovací čokolády , a nebo různé modelovací hmoty . moc díky moc mě to zajímá ve výrobě modelovaných věcí jsem expertka
 
 odpovědět
 
 
 |  |  
    
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Johny
 | Vloženo: 14.04.2008 21:33:51.ID: 4556.
 
 |  
    |  | Přesné složení hmoty K2 vám takhle z hlavy nepovím, ale zkusím to zjistit. Bohužel se domnívám, že technologická výroba hmoty nebude jen tak k doptání. Jinak složení modelovacích čokolád může být různé a liší se recept od receptu, ale základem většiny čokoládových modelovacích hmota je ona čokoláda a škorobový (bonbonářský) sirup. Ostatní modelovací hmoty mají složení podle druhu - na trhu jsou k dostání výrobky od mléčných modelovacích hmot, kde je hlavní složkou sušené mléko a cukr moučka + ostatní suroviny, jako fondán, olej, aroma .... Pak jsou tu persipánové hmoty nebo marcipán, kde už jsou hlavním základem mandle smíchané s cukernýn rozvarem svařeným na přesný stupeň a následně utřené na melanžérech. Pak jsou používány hmoty typu Gumpasty. Dnes je nepřeberná škála modelovacích hmot, jež je omezena pouze dostupností surovin, strojů pro výrobu nebo fantazií výrobce.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Stanley
 | Vloženo: 15.04.2008 21:50:22.ID: 4564.
 
 |  
    |  | Zdravím,
 
 modelovací čokoláda není problém. Vyžaduje to pouze přesné dodržení receptury, kterou můžu poskytnout. Každá čokoláda vyžaduje trochu něco jiného, ale v případě zájmu poradím.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Johny
 | Vloženo: 16.04.2008 10:20:24.ID: 4566.
 
 |  
    |  | Také se přimlouvám o napsání receptury, rád se něco nového přiučím.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Eva
 | Vloženo: 31.01.2009 14:26:29.ID: 5741.
 
 |  
    |  | Mohu modelovat z čokolády na vaření,poradíte postup?
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Listopad30
 | Vloženo: 16.04.2008 7:48:26.ID: 4565.
 
 |  
    |  | Dobrý den,   Stanley ,byl nebo byla byste tak hodný nebo hodná a napsal[a] sem receptíky na model.čokolády,já mám recept který se zkládá z čokolády a kukuřičného sirupu,moc pěkně se ta hmota dělá i se s ní pracuje,ale zajímal by mě i jiný recept a chtěla bych ho zkusit abych věděla kterej je lepší.Děkuju.
 
 odpovědět
 
 
 |  |  |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Denisa
 | Vloženo: 17.04.2008 16:49:49.ID: 4569.
 
 |  
    |  | Ahoj všichni.O modelovací čokoládě slyším prvně a ráda bych též vyzkoušela,může někdo poradit?Díky moc předem.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od:
 | Vloženo: 22.06.2008 21:18:23.ID: 4905.
 
 |  
    |  | Modelovací čokoláda opravdu je,pokud máte zájem napište mi Wendy
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: jarek
 | Vloženo: 25.04.2008 14:37:44.ID: 4606.
 
 |  
    |  | máte teda někdo recepty na tyto hmoty
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Radunna
 | Vloženo: 26.04.2008 14:48:37.ID: 4611.
 
 |  
    |  | Jsem naprostý laik,ale čokoládu na potažení jsem zkoušela dělat bílou.
 2 balení bílé polevy extra bílé rozpustit ve vodní lázni,přidat   2-4 lžíce kukuřičnoječného sirupu+2-4 lžíce sušeného mléka(tolik,aby se hmota nelepila).Díky sirupu mi ale vznikla karamelová barva,tak skusit vybělit barvou wilton.Udělala jsem bochánek zabalila do fólie  a měla uloženo v lednici.Před vyválením jsem dala na pár sekund do mikrovlnky a vyvalovala přes fólii.Moc hezky se mi s hmotou pracovalo.
 Tmavá čokol.hmota se dělá pouze z čokolády na vaření a  sirupu.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Soptík1
 | Vloženo: 21.05.2008 20:41:25.ID: 4738.
 
 |  
    |  | Já jsem dělala taky z čokolády a sirupu, obalila jsem tím dort a myslela jsem že bude vše super.
 Jenže když došlo na krájení, byla jsem zhrozená.nešlo to totiž vůbec uříznout - bylo to pružné a takové gumové, že to prpstě nešlo uříznout a jakjsem zatalčila na nůž celé mě to propadlo a stlačilo se to dolů, ten "plášť mi to celé stáhnul pod nožem...:-(
 
 Ale zajímal by mě rozdíl mezi K2 a klasickým falešným marcipánem - jak chutná K2, nebo gum pasta? je to hodně sladké? a fondát? jak to chutná????
 Něco bych zkusila pořídit koupit, ale aby mi to chutnalo..díky
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: JANA
 | Vloženo: 19.07.2010 17:22:17.ID: 7588.
 
 |  
    |  | ahoj K2 je docela dost sladká a lišís e určitě složením, ale hlavně barvou, K2 je na rozdíl od falešného marcipánu úplně bílá a netvrdne tak rychle jako falešný marcipán, lépe se s ním pracuje ale recept na ni neznám ale jde koupit na internetu nebo v brně třeba u FIALY  STOJÍ PŘIBLIŽNĚ 125KORUN
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Monika
 | Vloženo: 11.09.2013 19:44:20.ID: 10222.
 
 |  
    |  | K2 není vůbec dobrá..
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od:
 | Vloženo: 25.05.2008 17:19:18.ID: 4757.
 
 |  
    |  | Něco podobného se mi taky stalo.ne že by se to vůbec nedalo uříznout,ale šlo to dost těžko,bořilo se to a bylo to opravdu takové gumové.přitom jsem se držela přesně receptu.nevíte čím by to mohlo být ?
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: marie
 | Vloženo: 10.02.2009 14:29:03.ID: 5822.
 
 |  
    |  | je to tím,že je to hmota určená na modelování růží atd.,ne na potahování,přečetla jsem si tady všechny příspěvky - takže čokol.hmota na tvarování: 2 čokolády na vaření - nejleší je Figaro,nemusíte mít tedy 60 a více procentní +
 4 lžíce pšeničného /kukuřičného/ sirupu - rozpustit ve vodní lázni až se hmota spojí - vychladnout,ztuhnout -propracovat - dobře se s ní dělá,množství sirupu zkoušet,
 víc nedávat - snad jsem trochu pomohla
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: hanule
 | Vloženo: 21.06.2008 21:30:47.ID: 4904.
 
 |  
    |  | Dobrý  den dělala jsem z K2, je trochu měkčí a při zpracování se musí nechávat silnější. Chuť má sladkou a vůni prostě úžasnou po mandlích. Našim dětem moc chutná. Jedinný problém byl ten,že růžičky mi nechtěly zaschnout a pořád byly měkké. Prosím poradil by mi někdo???Děkuji
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Jarka
 | Vloženo: 09.07.2008 21:10:10.ID: 4938.
 
 |  
    |  | D.D. mám dotaz. Kdo používáte hmotu K2 jak potahujete třeba dort ve tvaru čtverce nebo obdélníku, jak řešíte záhyby a spoje. Kulatý dort tak to jsem pochopila i třeba ovál tam je to jednodušší, ale čtverec? Ještě nikdy jsem tuto hmotu nepoužívala, ale chtěla bych to vyzkoušet na svatebním dortu. Poradí někdo? Díky.
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od:
 | Vloženo: 11.07.2008 7:33:16.ID: 4943.
 
 |  
    |  | Eliško zadej do vyhledávače na Cukrar.cz titul: Fialový kroměřížský seminář
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Jarek
 | Vloženo: 08.02.2009 7:51:16.ID: 5811.
 
 |  
    |  | dobrý den paní hanule , K2 hmota je na modelování úplně nevhodná , měla by být jen na potahování , protože je měkčí a mně zasychá .
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: spueiixnsj Od: bnflyizxdg
 | Vloženo: 07.11.2020 12:59:08.ID: 14518.
 
 |  
    |  | Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
 
 odpovědět
 
 
 |  
      | 
	  
|  | Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty Od: Hav
 | Vloženo: 09.02.2009 15:11:40.ID: 5817.
 
 |  
    |  | ještě se vrátím k modelovací čokoládě. Všude, kde jsem na recept narazila tak uváděli, že je třeba použít kvalitní čokoládu, nejméně 60% kakaové hmoty. Čokoládu na vaření nebo dokonce polevu prodávanou v pytlíčkách bych nedoporučovala, protože obsahuje mnoho rostlinného tuku, který se pak může chovat jinak než kakaové máslo a kakaová hmota obsažená v kvalitní čokoládě.
 Totéž se týká i kvality bílé čokolády.
 
 odpovědět
 
 
 |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  Reagovat k tomtuto tématu
 
 
 | 
          Dnes je pátek pátek 31. října 2025svátek slaví Štěpánka, zítra  Felix
 Top 5 měsíceReklama  ReklamaReklama |